CE Oltenia în suferință, angajații primesc prime de Zilele Energeticianului și a Minerului

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic CE Oltenia în suferință, angajații primesc prime de Zilele Energeticianului și a Minerului

Situația Complexului Energetic Oltenia se complică! Ministrul Energiei, Andrei Gerea, este așteptat în Gorj la discuții despre soarta companiei, promisiune făcută de acesta reprezentanților organizațiilor sindicale din cadrul Federațiilor Univers și Cartel Alfa, care au fost la București. Sindicaliștii vor explicații direct de la ministru referitor la eventuala privatizare a CE Oltenia cu un investitor strategic, plecând de la recentele declarații ale subalternului său, secretarul de stat Bogdan Badea.

Ca răspuns la opoziția sindicatelor, ministrul Gerea a precizat: „Nu văd de ce trebuie să fie cineva scandalizat pentru o opinie. Nu e nici o hotărâre luată, a fost o variantă discutată și altă dată. În legătură cu subiectul privatizării, orice de decizie de acest fel se ia în urma unei analize la nivelul companiei, care trebuie făcută și care nici măcar nu a început”.

Până la clarificarea lucrurilor și demararea acțiunilor la CE Oltenia,circa 6.000 de angajați ai companiei au încasat prime de Ziua Energeticianului. Câte 700 de lei de fiecare, plus o zi liberă luni, 20 iulie. Potrivit liderilor sindicali, până la mijlocul lunii august o să primească prime şi minerii, cu ocazia Zilei Minerului, așa cum prevede contractul colectiv de muncă, relatează presa locală.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *