Ce se mai întâmplă cu CTE Iernut? Romgaz va selecta un Antreprenor general, printr-o nouă procedură de achiziții, pentru finalizarea investiției. Se lucrează la caietul de sarcini

Publicat pe Categorii Business, Esential, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Ce se mai întâmplă cu CTE Iernut? Romgaz va selecta un Antreprenor general, printr-o nouă procedură de achiziții, pentru finalizarea investiției. Se lucrează la caietul de sarcini

Dezvoltarea CTE Iernut, un proiect strategic pentru sectorul energetic, dar care dă în continuare mari bătăi de cap managementului Romgaz. După 5 ani de la încheierea contractului privind construcția centralei termoelectrice de 430 MW, cu ciclu combinat cu turbine cu gaz, cu Asocierea formată din Duro Felguera S.A. şi Romelectro S.A, lucrările stagnează. Centrala ar fi trebuit să fie dată în folosinţă la începutul anului 2020, potrivit planurilor iniţiale, însă în această vară, Romgaz a reziliat contractul, din cauza întârzierilor lucrărilor.

Ce se întâmplă acum cu investiția? Echipa de Management Proiect (EMP), desemnată prin decizie a Directorului General Romgaz, a propus finalizarea investiției cu un Antreprenor general selectat printr-o nouă procedură de achiziții. În prezent se lucrează la finalizarea caietului de sarcini necesar pentru contractarea lucrărilor rămase de executat, pentru finalizarea și punerea în funcțiune a Invesției Dezvoltarea CTE Iernut, se precizează în raportul privind activitatea economico-financiară a Grupului Romgaz la 30 septembrie.

În februarie 2021, între Romgaz și TUV Austria România s-a încheiat un Contract de servicii având ca obiect asigurarea de servicii de expertiză tehnică şi economică în scopul determinării stadiului de execuție a lucrărilor, respectiv determinarea lucrărilor rămase a se executa. La momentul de față, raportul de evaluare tehnică realizat de TUV Austria România este analizat de către Romgaz, se precizează în documentul citat.

Romgaz a prezentat, luna trecută, raportul tehnic de evaluare cantitativă și calitativă întocmit în urma expertizei tehnice și economice a lucrărilor executate la proiectul de investiții, conform căruia lucrările de execuție la noua Centrală de la Iernut sunt  realizate de aproximativ 65 – 70%.

Managementul companiei menționează ca principală cauză care a generat un nivel al realizărilor mai mic al investiţiilor decât cel planificat pentru primele trei trimestre ale anului 2021 întreruperea execuţiei lucrărilor la obiectivul „Dezvoltarea CTE Iernut prin construcți unei centrale noi cu turbine cu gaz” generată de divergenţele apărute în relaţia cu partenerii de contract care au dus la rezilierea contractului.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

2 comentarii la “Ce se mai întâmplă cu CTE Iernut? Romgaz va selecta un Antreprenor general, printr-o nouă procedură de achiziții, pentru finalizarea investiției. Se lucrează la caietul de sarcini”

  1. fuga de responsabilitae ia forme din ce in ce mai hilare ……. Se dau bani pt studii in spatele carora sa se ascunda incompetentii de la ROMGAZ ..

  2. fostul secretar de stat din vremea acestei achizitii, ( nick name TELU ) , un jurist fara practica, este actualul dir general al ROMGAZ …. Succesul e garantat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.