Ce se va întâmpla după 30 iunie când expiră perioada reducerilor comerciale oferite clienților beneficiari de serviciu universal? Enel a lansat seria video „Totul despre liberalizare” pentru informarea consumatorilor

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Info Consumatori
Prima Pagina Energie Electrica si termica Ce se va întâmpla după 30 iunie când expiră perioada reducerilor comerciale oferite clienților beneficiari de serviciu universal? Enel a lansat seria video „Totul despre liberalizare” pentru informarea consumatorilor

Enel Energie și Enel Energie Muntenia continuă campania de informare a consumatorilor în privința liberalizării pieței de energie și lansează „Totul despre liberalizare”, o serie de interviuri video menite să răspundă celor mai frecvente întrebări primite de la clienți pe această temă.

Cu ajutorul specialiștilor Enel, consumatorii pot afla care sunt principalele schimbări produse pe piața de electricitate în urma procesului de liberalizare, cum să aleagă oferta care să răspundă cel mai bine nevoilor lor și la ce să fie atenți atunci când încheie un contract de furnizare.

Totodată, interviurile video explică ce se va întâmpla după data de 30 iunie 2021, când expiră perioada reducerilor comerciale oferite clienților beneficiari de serviciu universal.

„Credem cu tărie că doar printr-o bună informare a clienților, aceștia pot face cele mai bune alegeri. Ne-am asumat de la început rolul de comunicatori în tot acest proces de liberalizare a pieței de energie electrică, prin campanii de informare dedicate tuturor consumatorilor, derulate în ultimii ani. Le-am continuat în 2020, o facem și în 2021, tocmai pentru a crește gradul de conștientizare a avantajelor unei piețe concurențiale, flexibile. Pe lângă preț, furnizarea de energie electrică are mai multe caracteristici definitorii de care clienții ar trebui să țină cont: vorbim despre modul și periodicitatea de facturare, platforme digitale, centre de relații cu clienții disponibile, timp de răspuns la solicitări, termene de plată, condiții de încetare a contractului. De aceea, este necesar ca prețul să fie unul dintre criteriile în alegerea unei oferte la electricitate și nu element definitoriu, iar consumatorul să urmărească întreg ansamblul, precum și serviciile și produsele cu valoare adăugată”, a declarat Michele Abbate, director general Enel Energie și Enel Energie Muntenia.

Materialele video pot fi urmărite pe canalele digitale principale ale Enel în România: Facebook, LinkedIn, Instagram și YouTube, precum și pe website-ul enel.ro, unde clienții pot găsi o secțiune dedicată liberalizării pieței de energie electrică, cu cele mai noi informații legate de acest proces.

Eforturile de informare și de încurajare a consumatorilor să aleagă oferte concurențiale din ultimii ani au făcut ca Enel Energie și Enel Energie Muntenia să aibă cel mai mare număr de clienți în piața liberă de energie electrică. Din cei aproximativ 2,9 milioane de clienți casnici din portofoliul celor două companii de furnizare din cadrul Enel în România, 76% beneficiază deja de contracte concurențiale, cea mai mare pondere dintre toți furnizorii mari de energie electrică din țară.

În urma campaniilor de informare derulate de cele două companii de furnizare anul trecut și continuate în 2021, alături de scrisorile trimise clienților odată cu facturile lunare, aproape 140.000 de consumatori casnici au optat în primul trimestru al acestui an pentru oferte pe piața concurentială, cu 40% mai mult față de perioada similară a anului trecut.

Enel Energie și Enel Energie Muntenia acoperă nevoile consumatorilor de energie electrică din toate zonele țării. Aceșția au garanția unor prețuri fixe la energia electrică pentru perioada aleasă și pot gestiona totul online: de la semnarea contractului, până la primirea și plata facturii, solicitarea de informații și urmărirea consumului. Mai mult, ofertele Enel au inclus, în ultimii ani, furnizarea de gaze naturale, Enel devenind astfel un furnizor integrat de energie, precum și diverse servicii și produse cu valoare adăugată, precum asistență tehnică de urgență la domiciliu pentru instalații, iluminat eficient sau achiziționarea de aparatură electronică și electrocasnică cu plata în tranșe și cu serviciul de instalare inclus.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *