Ce spun KMGI și KazMunayGas despre investigația DIICOT la Rompetrol

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ce spun KMGI și KazMunayGas despre investigația DIICOT la Rompetrol

KazMunayGas și KMG Internațional susțin că nu au fost informate oficial de existența unor investigații precum cele menționate în comunicatul de presă al DIICOT, referitoare la activități din perioada 1998 – 2003, la momentul achiziției acțiunilor The Rompetrol Group NV (în 2007), se precizează într-un comunicat transmis BVB. Reprezentanții KMGI anunță că vor folosi toate mecanismele legale, atât la nivel local, cât și internațional, pentru a proteja investițiile realizate de la momentul achiziției.

„Astăzi, 9 mai 2016, companiilor KMG International NV (KMGI), Oilfield Exploration Business Solutions SA și Rompetrol Rafinare SA li s-a comunicat faptul că au fost citate ca părți responsabile civilmente într-un dosar în curs de anchetă la DIICOT. Aceste evoluții pot avea un impact negativ semnificativ asupra obiectivelor strategice și a planurilor de dezvoltare ale KMG în România. KMG a achiziționat un pachet de 75% din The Rompetrol Group NV în anul 2007. Privatizarea companiei Rompetrol Rafinare a avut loc în anul 2000, acordul de conversie în obligațiuni a datoriilor istorice ale companiei fiind încheiat în anul 2003. Atât KMG, cât și KMGI, nu au fost informate oficial de existența unor investigații precum cele menționate astăzi în comunicatul de presă al DIICOT (referitoare la activități din perioada 1998 — 2003) la momentul achiziției acțiunilor The Rompetrol Group NV (în 2007)”, se precizează în comunicat.

Reprezentanții KMGI informează opinia publică și partenerii companiei că activitățile rafinăriei Petromidia și ale stațiilor de carburanți Rompetrol nu vor fi afectate.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *