Ce știu și nu spun ministrul Energiei și vicepreședintele ANRE? Alți doi furnizori și-au cerut insolvența înaintea Getica 95 Com: Qmb Energ SRL și Energy Republic Trading SRL. Cine urmează?

Publicat pe Categorii Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Ce știu și nu spun ministrul Energiei și vicepreședintele ANRE? Alți doi furnizori și-au cerut insolvența înaintea Getica 95 Com: Qmb Energ SRL și Energy Republic Trading SRL. Cine urmează?

“Este posibil să mai fie și alți furnizori în situația Getica 95 Com”… “Da, mă aştept să mai existe. Nu ştiu dacă în insolvenţă, dar mai sunt şi alţi furnizori în această situaţie”. Declarațiile aparțin vicepreședintelui ANRE, Zoltan Nagy-Bege și ministrului Energiei, Virgil Popescu, care cunosc foarte bine situația din piața energiei: că sunt mulți furnizorii de energie electrică care se confruntă cu mari probleme financiare în această perioadă în care situația pe piața energiei este complicată. Dovadă sunt și numeroasele cereri de executare împotriva rău-platnicilor din partea furnizorilor, care se pot vedea pe portalurile instanțelor de judecată.

Getica 95 Com, cel mai mare furnizor de energie de pe piaţa concurenţială, a confirmat, printr-un comunicat, că  a depus o cerere de deschidere a procedurii de intrare în insolvenţă. Am investigat și am mai găsit doi furnizori de energie care și-au cerut insolvența încă din luna mai 2021. Este vorba despre Qmb Energ SRL și Energy Republic Trading SRL.

În cazul Qmb Energ SRL, Tribunalul Timiș a decis deschiderea procedurii de insolvență, a fost desemnat administrator judiciar provizoriu practicianul în insolvență  Fineco Insolvency SPRL, urmând ca pe 23 septembrie să se verifice stadiul procedurii.

Firma din Timișoara Qmb Energ SRL a fost înființată în 2011 și este deținută de două persoane fizice: Cristian Bere și Corina Alexandra Milea. Inițial a activat în domeniul consultanței, după care a intrat pe piața energiei. Cifra de afaceri  a fost de 130,8 milioane de lei în 2019. Potrivit unui clasament publicat de jurnalul.ro, în ianuarie 2021, OMB Energy era al patrulea furnizor privat de pe piața energiei electrice cu ofertele cele mai atrăgătoare la energie electrică pentru consumatorii casnici.

Energy Republic Trading SRL din Ploiești, firmă înființată în 2019, a intrat în insolvență, la cerere. Tribunalul  Bucuresti  a decis deschiderea procedurii de insolvență și a calificat cererile formulate de creditorii Alive Capital și Qmb Energ SRL (care și-a cerut, de asemenea, insolvența), ca fiind declarații de creanță care vor fi înaintate practicianului în insolvență pentru analiză. Administrator judiciar provizoriu a fost desemnat CII Voicu Cristian. În octombrie se va verifica stadiul procedurii de insolvență în cazul Energy Republic Trading.

Probabil mai sunt și alte firme, mai mici sau mai mari, în situația celor 3 furnizori. Vicepreședintele Nagy-Bege spune totuși că  Getica este singurul furnizor care a notificat oficial ANRE că a cerut intrarea în insolvență!

Surse din piața energiei susțin că vom vedea și alte insolvențe în rândul unor furnizori mai mici, care nu dispun de susținere financiară să-și salveze afacerile. Între timp, în piață îngrijorarea crește…

Citește și: https://www.investenergy.ro/fierbere-si-ingrijorare-in-piata-de-energie-insolventele-furnizorilor-fac-victime-se-cere-interventia-ministrului-energiei-in-sprijinul-furnizorilor-protejati-legal-consumatorii-industriali-soci/


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.