Cea mai mare pierdere anuală din istoria E.ON: 7 miliarde de euro în 2015

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Cea mai mare pierdere anuală din istoria E.ON: 7 miliarde de euro în 2015

E.ON, cea mai mare companie de utilități din Germania, a raportat cele mai mare pierderi anuale din istoria sa, după deprecierea cu miliarde de euro a valorii centralelor pe bază de cărbune și gaze naturale, transmit Bloomberg și Reuters.

e-on

În 2015, pierderile nete s-au situat la șapte miliarde de euro (7,7 miliarde de dolari), față de pierderi de 3,16 miliarde de euro în 2014, scrie Agerpres. E.ON a avertizat că viitoarele profituri și dividende vor scădea și mai mult, reflectând înrăutățirea condițiilor de pe piața energiei.

Potrivit Agerpres, E.ON a înregistrat anul trecut costuri speciale de 8,3 miliarde de euro (8,9 miliarde de dolari), în urma deprecierilor de active, din cauza prețului scăzut al electricității, al materiilor prime precum și din cauza incertitudinilor privind reglementările din industria energiei.

Anul trecut, E.ON a anunțat că se va concentra pe energiile regenerabile, rețelele de distribuție și serviciile personalizate de îmbunătățire a eficienței energetice, pentru a putea răspunde la modificările de pe piețele energetice, progreselor tehnologice și cererilor venite din partea consumatorilor.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.