Cei 5 mari furnizori de energie electrică au fost amendați de ANRE cu 1.110.000 lei pentru nerespectarea reglementărilor privind informarea clienților și frecvența de emitere a facturii

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Cei 5 mari furnizori de energie electrică au fost amendați de ANRE cu 1.110.000 lei pentru nerespectarea reglementărilor privind informarea clienților și frecvența de emitere a facturii

ANRE a aplicat amenzi contravenționale în valoare de 1.110.000 lei furnizorilor de energie electrică.

În urma finalizării acțiunilor de control, s-au constatat nerespectări ale reglementărilor privind activitatea de furnizare a energiei electrice în contextul liberalizării pieței de energie electrică, și s-au aplicat sancțiuni următoarelor societăți. Enel Energie, Enel Energie Muntenia, CEZ Vânzare, E.ON Energie Romania și Electrica Furnizare, potrivit unui comunicat al ANRE.

Cea mai mare amendă a primit-o Electrica Furnizare – 300.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind frecvența de emitere a facturii și facturarea în perioada cuprinsă între două citiri consecutive ale aparatului de măsură.

Cez Vânzare a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 200.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind frecvența de emitere a facturii și facturarea în perioada cuprinsă între două citiri consecutive ale aparatului de măsurare.

E.ON Energie România a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 210.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind informarea clienților și frecvența de emitere a facturii.

Companiile Enel au fost sancționate cu câte 200.000 lei pentru  nerespectarea prevederilor legale privind informarea clienților.

Sumele aferente sancțiunilor aplicate de ANRE se constituite integral ca venit la bugetul de stat.

În contextul liberalizării pieței de energie electrică, ANRE a demarat acțiuni de control la furnizori pentru a verifica:

•        respectarea frecvenței de emitere a facturii pentru energia electrică furnizată clienților finali alimentați în regim de serviciu universal;

•        modalitatea de facturare în perioada cuprinsă între două citiri consecutive ale aparatului de măsură de către operatorul de rețea;

•        informarea clienților casnici din portofoliu cu privire la oferta pentru serviciu universal, ofertele concurențiale proprii aplicabile precum şi la dreptul clienților de a încheia un contract de furnizare a energiei electrice pe piața concurențială cu orice furnizor licențiat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *