CEO și Alro au undă verde de la Consiliul Concurenței pentru compania care va realiza centrala pe gaze de 850 MW de la Ișalnița

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic CEO și Alro au undă verde de la Consiliul Concurenței pentru compania care va realiza centrala pe gaze de 850 MW de la Ișalnița

Consiliul Concurenţei a autorizat operațiunea prin care Complexul Energetic Oltenia S.A. și Alro S.A. intenționează să creeze împreună o companie pentru a realiza o centrală electrică cu ciclu combinat pe gaz natural (CCGT) la Ișalnița, în județul Dolj.

Complexul Energetic Oltenia S.A., deținut de statul român, își desfășoară activitatea în domeniul mineritului, al producerii de energie electrică pe bază de combustibili fosili și al furnizării de energie termică la nivel local.

Alro S.A. este o companie specializată în producția de aluminiu primar și procesat, cu operațiuni în România, China și Sierra Leone. Compania are o unitate de producere a aluminiului în Slatina și deţine şi combinatul de alumină Alum S.A. din Tulcea.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal, se precizează într-un comunicat al autorității de concurență.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *