CET Govora, nou contract pe 10 ani cu Ciech Soda, în valoare de 360 mil.euro

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica CET Govora, nou contract pe 10 ani cu Ciech Soda, în valoare de 360 mil.euro

CET Govora și polonezii de la Ciech Soda au semnat un nou contract de furnizare a aburului industrial, pe o perioadă de 10 ani, valoarea totală fiind de 360 milioane Euro, comunică Euro Insol.

cet govora

Administratorul judiciar Euro Insol a obținut pentru CET Govora o creștere de preț de peste 35% pentru aburul industrial, de la prețul de 79 lei/Gcal din contractul denunțat în august 2016, la o medie de 108 lei/Gcal – 106 lei/Gcal pentru aburul de 6 și 13 bari si 110 lei/Gcal pentru aburul de 35 bari. Prețul se aplică pentru primii 2 ani de contract, respectiv până la finalul anului 2018, urmând ca începând cu 2019 părțile să negocieze o formulă de preț care să includă costurile de producție înregistrate de CET Govora.

Potrivit Euro Insol, veniturile suplimentare pe care le generează noul contract  vor permite furnizorului de agent termic să investească în urmatorii ani peste 48 milioane Euro în instalații de desulfurare, denoxare și evacuare slam, investiție obligatorie în conformitate cu dispozițiile legale în domeniul protecției mediului.

CET Govora are astfel asigurate sumele necesare acoperirii cheltuielilor de funcționare, fapt care garantează că nu vor exista probleme în furnizarea de apă caldă și căldură către populația și instituțiile publice din Râmnicu Valcea, Băile Olănești și Călimănești-Căciulata. De asemenea, veniturile suplimentare asigură și continuitatea livrărilor de energie electrică și abur industrial către cei doi mari parteneri strategici ai CET Govora, Oltchim S.A. și Ciech Soda.

CET Govora a intrat în insolvență, înregistâand pierderi cumulate de 232,8 milioane lei și datorii de 397,6 milioane lei.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.