CEZ Distribuție devine Distribuție Oltenia

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica CEZ Distribuție devine Distribuție Oltenia

Începand cu ianuarie 2017, după mai mult de un deceniu pe piața româneasca de energie, CEZ Distribuție se prezintă cu o nouă denumire – Distribuție Oltenia.

CEZ Distribuție, mai nou Distribuție Oltenia, este operatorul de distribuție a energiei electrice din regiunea Olteniei încă din anul 2005 asigurând alimentarea cu energie electrică a 7 județe: Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea.

cez

“Partenerii noștri precum și consumatorii finali de energie electrică ne vor regăsi cu numele social Distribuție Energie Oltenia, și cel mai adesea sub sigla Distribuție Oltenia, cu un logo nou nouț. Celelalte date de identificare ale companiei, incluzând codul de identificare fiscal și numărul de înregistrare la Registrul Comerțului vor rămane neschimbate. Operatorul de distribuție a decis să-și schimbe denumirea pentru a se conforma reglementărilor comunitare europene și cele naționale”, se precizează într-un comunicat transmis de CEZ.

Legea Energiei nr. 123/2012, Ordinul ANRE nr. 5/2015 precum și al treilea pachet de directive 2009/72/EC si 2009/73/EC solicită companiilor integrate într-un grup din domeniul energiei să facă separația legală, funcțională și contabilă între activitatea de distribuție a energiei electrice și cea de furnizare a energiei electrice, respectiv de producție a energiei. Totodată, separarea are în vedere denumirea și identitatea vizuală a operatorului de distribuție astfel încât sa se evite confuzia în rândul consumatorilor ca urmare a asemănărilor dintre denumirile firmelor cu activități diferite, care fac parte dintr-o companie integrată. Reglementarile curente au drept scop dezvoltarea nivelului de competitivitate de pe piața de energie.

Reprezentanții societății dau asigurări că “Distribuție Oltenia va rămâne inima distribuției de energie electrică din regiunea Olteniei și un partener de încredere pentru comunitatea locală alături de specialiștii noștri care aduc energie în viață a peste 3 milioane de persoane”.

CEZ Distributie își schimbă doar denumirea și identitatea vizuală. Sub denumirea Distribuție Oltenia, compania anunță că va continua proiectele de investiții majore în beneficiul consumatorilor de energie, implementând proiectele curente și dezvoltând unele noi. Echipa de specialiști a Distribuție Oltenia va continua să implementeze procesul de SMART Transformation și astfel să introducă în era digitală procesul de distribuție a energiei electrice în Oltenia. Investiția de 95 milioane de euro țintește să le ofere utilizatorilor de energie electrică servicii la standarde înalte de calitate și siguranță precum și posibilitatea ca aceștia să aibă un control sporit asupra consumului propriu.

Dincolo de investițiile în rețeaua electrică vom continua să investim și în potențialul uman prin sprijinirea educației unei noi generații de energeticieni în cadrul programului “Ucenic electrician”. Acest proiect este dedicat elevilor a două colegii tehnologice din Craiova, respectiv Pitești, care s-au înscris la clasele cu profil de electrician de joasă tensiune, se menționează în comunicatul companiei.

Distributie Oltenia este operatorul de distribuție a energiei electrice din șapte județe: Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea. Compania asigură energie electrică pentru mai mult de 1,4 milioane de locuri de consum, aducând luminaînn casele a peste 3 millioane de persoane din regiunea Olteniei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *