CEZ luptă pentru dreptul de a-și apăra instalațiile de furturi

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica CEZ luptă pentru dreptul de a-și apăra instalațiile de furturi

Distribuitorii de energie trebuie să aibă posibilitatea să-și protejeze instalațiile de intervențiile neautorizate ale terților, a declarat Doina Vornicu, director de operațiuni în cadrul CEZ România, la o conferință de specialitate.

Potrivit datelor companiei, 65% din întreruperile neplanificate de energie electrică din Oltenia nu sunt cauzate de rețeaua proastă, ci de intervenția neautorizată a terților în rețeaua de utilitate publică. Aceste intervenții sunt fie însușirea unui transformator, fie furtul de electricitate, ori accidentele auto, care implică un stâlp de electricitate.

Performanța activității de distribuție a energiei electrice din țara noastră este departe de cea a UE, dar, în ultimii ani, în urma investițiilor, evoluția este „către bine”, spune Doina Vornicu. Aceasta a atenționat că „toate lucrurile care se întâmplă în economia noastră afectează direct sau indirect activitatea de distribuție a energiei electrice, iar, în ultimii șapte ani, în zona Olteniei, consumul de profil a scăzut cu 37%, fapt ce generează ineficiența utilizării instalațiilor de distribuție din zonă”. „Soluția este să investim în instalații”, a precizat Vornicu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *