CEZ Vânzare lansează oferta națională de energie 100% regenerabilă: CEZ Verde, un produs al “generației verzi”. Vezi care sunt beneficiile

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica CEZ Vânzare lansează oferta națională de energie 100% regenerabilă: CEZ Verde, un produs al “generației verzi”. Vezi care sunt beneficiile
 • Evenimentul are loc mâine, 15 august, și debutează cu o ofertă specială: primii 100 de clienți care contractează online produsul CEZ Verde primesc gratuit energia în prima lună de contract

CEZ Vânzare, cel mai mare furnizor de energie din sud-vestul României, anunță lansarea unei oferte naționale de energie 100% regenerabilă, destinata atât clienților casnici, cât și companiilor. Energia provine integral din cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, deținut de Grupul CEZ în Dobrogea, cu o putere totala instalată de 600 MW.

„Produsul CEZ Verde se adreseaza «generatiei verzi», care actioneaza responsabil in activitatea de zi cu zi, alege solutiile eficiente energetic, prefera alternativele mai putin poluante, recicleaza si ii incurajeaza pe cei din jur sa se implice in protejarea planetei. Totodata, CEZ Verde raspunde nevoilor business-urilor sustenabile, cu actiuni si proiecte de responsabilitate sociala pro mediu, care isi contorizeaza si reduc impactul asupra mediului.”, a declarat Cornelia Szabo, Presedintele Directoratului CEZ Vanzare.

Conform studiului „Perceptia romanilor despre un viitor «verde»[1]”, initiat de Grupul CEZ in Romania, peste jumatate dintre respondenti (62,72%) incearca sa aiba un impact pozitiv asupra mediului prin actiunile lor de zi cu zi, iar dintre romanii care sunt responsabili fata de mediu, 7 din 10 au grija sa nu arunce gunoaie in spatii nepermise, 6 din 10 recicleaza selectiv gunoiul, iar peste 2 din 10 incearca sa reduca consumul de apa si energie.

De asemenea, potrivit unui studiu de segmentare desfasurat de agentia Reveal Marketing Research[2] pentru Grupul CEZ in Romania, 75% dintre respondentii persoane juridice, respectiv 59% dintre persoanele fizice, asociaza energia verde cu un produs oferit de furnizorii de energie electrica, 28% din totalul de companii utilizeaza deja energie verde, energia verde avand un scor general de atractivitate de 72% la persoane juridice si 74% la persoanele fizice.

CEZ Verde va fi  lansat maine, 15 august, cu o oferta speciala: primii 100 de clienti care contracteaza online produsul CEZ Verde primesc gratuit energia in prima luna de contract. Mai multe detalii puteti afla pe www.cezinfo.ro/produse/cezverde.

Beneficiile CEZ Verde pentru clientii casnici:

 • Energia electrica furnizata in perioada derularii prezentului contract provine din surse regenerabile de energie;
 • Pretul energiei electrice active este valabil si aplicabil raportului contractual pe o perioada de 12 luni de la data intrarii in vigoare a contractului;
 • Termen de plata/ scadenta – 15 zile de la data emiterii facturii, plus 30 de zile perioada de gratie.

Beneficiile CEZ Verde pentru clientii non-casnici:

 • Energia electrica furnizata in perioada derularii prezentului contract provine din surse regenerabile de energie;
 • Trecerea la Verde va avea un impact pozitiv asupra rezultatelor obtinute in termeni de CSR, rapoarte de sustenabilitate si certificari in domeniul sustenabilitatii;
 • Pretul energiei electrice verzi valabil timp de 12 luni;
 • Dezechilibre incluse in pret;
 • Suport pentru utilizarea CEZ Verde in campaniile de marketing ale partenerului “Verde”.

Mai multe detalii despre produsul CEZ Verde puteti afla:

 • online, accesand www.cezinfo.ro/produse/cezverde sau prin intermediul aplicatiei My CEZ;
 • prin email, la adresa cez_crc@cez.ro;
 • in oricare dintre Centrele de Relatii cu Clientii CEZ;
 • apeland Info Linia CEZ – 0251 929.

[1] Studiul a fost derulat in perioada 2-6 mai 2019 pe platforma ivox.ro, pe un esantion de 1368 respondeti din mediul urban, reprezentativi din punct de vedere statistic.

[2] Rezultatele se bazeaza pe un studiu de piata realizat in perioada 1.06 – 17.06 pe un esantion de 1800 respondenti si 750 companii, cu metodologia CAWI (Computer Assisted Web Interview). Indicatorii masurati in evaluarea conceptului “Energie verde” sunt: atractivitate generala, utilitatea serviciului, intentia de achizitie a acestuia, precum si bariere si beneficii percepute.

 Grupul CEZ in Romania este reprezentat prin 10 companii – Distributie Energie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power, CEZ ESCO Romania si High Tech Clima.

Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie a energiei electrice Electrica Oltenia SA. Dupa procesul de separare a activitatilor (unbundling) incheiat cu succes in anul 2017, Distributie Energie Oltenia (fosta CEZ Distributie) asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.

CEZ Vanzare este principalul furnizor de energie electrica din sud-vestul Romaniei, dar si furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienti casnici si industriali care depaseste 1,3 milioane de clienti.

Grupul CEZ detine in Romania si cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, in zona Dobrogea, la Fantanele, Cogealac si Gradina. Parcul Eolian a insemnat o investitie de 1,1 miliarde euro si contine 240 de turbine eoliene cu o putere totala instalata de 600 MW. Intreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusa in functiune la sfarsitul anului 2012.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *