Chirica, Nuclearelectrica: Vom avea 3 reactoare nucleare în funcțiune peste 10 ani

Publicat pe Categorii Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Chirica, Nuclearelectrica: Vom avea 3 reactoare nucleare în funcțiune peste 10 ani

“Vom avea 3 reactoare nucleare în funcțiune în următorii 10 ani și sperăm să începem lucrările şi la Unitatea 4. Ne continuăm parcursul nuclear”, a declarat Teodor Chirica, Administrator Nuclearelectrica, la ZF Power Summit 2020.

Investiţia în construcţia reactorului nuclear 3 ce cifrează la 3 – 3,5 miliarde de euro, iar Nuclearelectrica are capacitatea de a susţine prin cash flow şi prin credite această investiție. Este nevoie însă de garanţia statului, a subliniat Chirica.

Referindu-se la viitorul energiei nucleare în România, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat, la evenimentul organizat de ZF: „Dorim ciclu integrat nuclear. Dorim ca în cadrul Nuclearelectrica să fie transferate, evident cu un preţ corect, uzina de la Feldioara, şi ulterior, licenţa minei noi care deţine zăcământul de uraniu să fie trecută tot la Nuclearelectrica”, a spus ministrul Economiei.

Va trebui şi vom lua decizia anul acesta pentru construcţia reactoarelor 3 şi 4, eu cred cu tărie că putem face acest lucru cu parteneri din statele UE şi NATO, a mai spus Popescu, exprimându-și convingerea că România va putea construi reactoarele 3 şi 4. Un scenariu pe care îl luăm în calcul este construirea reactorului 3 de către Nuclearelectrica.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *