Chirițoiu, avertisment pentru consumatorii de energie și gaze: Cine nu face nimic până la 1 iulie pierde

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Chirițoiu, avertisment pentru consumatorii de energie și gaze: Cine nu face nimic până la 1 iulie pierde

Cine nu face nimic până la 1 iulie pierde, spune Bogdan Chirițoiu, Președintele Consiliului Concurenței. Furnizorii și de gaze și de electricitate vor avea în oferta lor și  contracte care sunt mai avantajoase pentru clienții casnici, dar dacă ei nu vor face efortul să se intereseze și să încheie noi contracte vor fi mutați în contracte mai scumpe. Oamenii trebuie să se intereseze care sunt cele mai avantajoase oferte pentru gaze și electricitate. Chiar dacă acum diferențele de cost nu sunt atât de mari, ele se vor vedea la iarnă mai ales la factura de gaze, a afirmat Chirițoiu, la Digi24.

Momentan în realitate, la electricitate, diferența este de 10 – 20 lei la consum la o gospodărie medie. La gaze, acum, vara, diferența nu e mare, dar când va veni iarna, la cei care se încălzesc pe gaze, estimările noastre sunt că diferența pe lună va fi de cam 100 – 200 de lei, a prezentat președintele Consiliului Concurenței.

În opinia lui, facturile „ar putea fi un pic mai prietenoase”.  „Nu e foarte simplu să pricepi facturile de gaze și electricitate….Nici eu nu m-am organizat bine, am trecut abia în ianuarie, am prins și eu vreo două luni de iarnă pe contractul vechi. N-am stat să fac calcule foarte amănunțite, am mers ochiometric”, a spus Chirițoiu la Digi24.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *