- “Marea Neagă este o oportunitate imensă pentru OMV Petrom și România. Suntem gata să demarăm proiectele, trebuie să o facem”
- Proiectul Neptun Deep:”Vrem să mergem mai departe. E o resursă descoperită și evaluată. E nevoie de modificări legislative care să asigure stabilitate„
Conducerea OMV Petrom face un nou apel către autorități în ce privește sprijinirea investițiilor mari ce contribuie la relansarea economică prin crearea unui cadru legislativ și fiscal corect și stabil. “Să revenim la piață liberalizată de gaze, să avem un mecanism de susținere a consumatorilor vulnerabili, este absolut necesară eliminarea taxării suplimentare și modificarea legii offshore. Autoritățile să pună pe agenda de lucru aceste teme, să putem merge mai departe. Există un sentiment de urgență. Pandemia de COVID-19 schimbă contextul și mai mult. Trebuie să ne mișcăm repede, timpul este limitat și nu este de partea noastră. În câteva luni, lucrurile s-au schimbat dramatic în întreaga lume. Nu-mi place să spun dacă, ci mai degraba când”, a declarat Christina Verchere, CEO al Petrom, într-o videoconferință de presă cu ocazia prezentării rezultatelor Grupului pe primul trimestru.
OMV Petrom raportează o scădere cu 43% a profitului net pe primul trimestru. Pentru 2020, OMV Petrom estimează cheltuieli de investiții de 3 miliarde lei, respectiv o reducere a acestora cu 30% (adică cu 1,2 miliarde lei). Cheltuielile de investiții de explorare și cele operaționale vor fi reduse cu aproximativ 320 milioane lei față de 2019.
Cititi mai multe pe:
Referindu-se la proiectul Neptun Deep, Verchere a spus: “Vrem să mergem mai departe. E o resursă descoperită și evaluată. E nevoie de modificări legislative care să asigure stabilitate”. Decizia finală de investiţie depinde de o serie de factori, inclusiv de un mediu fiscal stabil şi competitiv şi de dreptul de a comercializa liber gazele naturale, se precizează în raportul companiei cu rezultatele finaciare pe primul trimestru.
“Marea Neagă este o oportunitate imensă pentru OMV Petrom și România. Suntem gata să demarăm proiectele, trebuie să o facem”, a subliniat șefa OMV Petrom.
„În privinta riscului de reglementare, societatea se află în dialog cu autorităţile române pe subiecte relevante pentru industrie. În ultimii ani am observat o serie de iniţiative fiscale şi de reglementare puse în discuţie şi/sau implementate. Acest lucru sporeşte volatilitatea legislativă şi influenţează întreg mediul de afaceri”, arată compania.
Christina Verchere: Se lucrează bine de acasă, este un aspect pozitiv pentru OMV Petrom
La întrebarea adresată de Investenergy, care este strategia companiei după ieșirea României din starea de urgență, dacă angajații vor mai lucra de acasă și se va păstra în continuare un program flexibil, CEO-ul OMV Petrom a răspuns: “În orice rău există și un bine. Lucrurile funcționează bine chiar și când angajații lucrează de acasă, sistemul de IT rezistă. Am intrat într-un teritoriu nou, se lucrează bine de acasă, este un aspect pozitiv pentru OMV Petrom. Unii angajați vor însă să revină la birou. Vom găsi o modalitate de aliniere cu măsurile autorităților. Trebuie să instituim măsuri de distanțare socială. Ne uităm la modelul Austriei. Nu este însă grabă, mai ales că operațiunile companiei funcționează foarte bine în actualele condiții. Întrevăd o flexibilizare a programului de lucru”.