Ciurel nu face ce zice ministrul Grigorescu! Iar membrii Consiliului de Supraveghere nu-l demit pe șeful CEO, fiind ocupați să-și asigure propriile remunerații

Publicat pe Categorii Business, Electrica si termica, Energie, Esential, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Ciurel nu face ce zice ministrul Grigorescu! Iar membrii Consiliului de Supraveghere nu-l demit pe șeful CEO, fiind ocupați să-și asigure propriile remunerații

Imediat după instalarea la Ministerul Energiei, ministrului Victor Grigorescu i-a fost semnalată – de la Parlament și de către presă – situația controversată în care se află directorul general al Complexului Energetic Oltenia – Laurențiu Ciurel, respectiv într-un conflict de interese, compania constituindu-se parte civila în procesul Turceni-Rovinari. Noul ministru a reacționat imediat, anunțând că Laurentiu Ciurel a luat în considerare demisia din funcția de director general al Complexului Energetic Oltenia, aceasta fiind catalogată ca „o decizie benefică”.

ciurel1

În realitate, una zice Dl Ministru și alta face Dl Ciurel, care nu are de gând să-și depună demisia de la șefia CE Oltenia. Singura instituție care mă poate demite este Consiliul de Supraveghere, nu poate nimeni altcineva!, invocă Ciurel în apărarea sa. “Ministrul nu mi-a reproșat ca aș fi greșit ceva sau că aș fi dus compania într-o zonă de risc, ceva profesional. Reproșul a fost că nu am prieteni și că am supărat foarte tare anumite persoane. (…) Am fost numit în aceasta funcție după o selecție făcută de o firmă germană în anul 2011. Singura instituție care mă poate demite este Consiliul de Supraveghere, nu poate nimeni altcineva”, a declarat director el, potrivit Pandurul.

După refuzul categoric al lui Ciurel de a demisiona, decizia este acum în mâinile Consiliului de Supravegere, care însă nu reușește să se întrunească într-o ședință. Potrivit presei locale, Consiliul de Supravegere nu a analizat situația șefului CEO… din lipsă de cvorum. Doi dintre membri au demisionat după doar o lună de la numire, respectiv Gheorghe Stirbu și Bogdan Hanganu, iar reprezentantul Fondului Proprietatea nu este în țară. De notat că o ședință a Consiliului, în care să se analizeze demisia șefului CEO, se poate desfășura în prezența a 5 din cei 7 membri!

Până să se lămurească lucrurile cu directorul general al CE Oltenia, membrii Consiliului de Supraveghere s-au pregătit temeinic și vor să se asigure că își vor încasa indemnizațiile și bonusurile la sfârșit de an. Motiv pentru care au înscris pe ordinea de zi a ultimei ședințe AGOA din luna decembrie avizarea/ aprobarea încheierii unor acte adiționale la contractele de administrație. Pe lângă indemnizația fixă, se propune acordarea unei remunerații variabile, care să fie egală cu suma câștigurilor salariale medii brute lunare din ramura în care își desfășoară activitatea societatea, comunicate de INS.

Motivația care stă la baza cererii de instituire a unei componente variabile a remunerației funcție de indicatori trimestriali este creșterea eficienței activității Consiliului de Supraveghere, precum și creșterea gradului de motivare al membrilor raportat la gradul de îndeplinire al indicatorilor de performanță, se menționează în Nota ce va fi prezentată spre aprobare AGOA.

Totodată, acționarii vor fi solicitați să aprobe o valoare totală asigurată pentru încheierea asigurărilor de răspundere profesională a membrilor Coniliului de Supraveghere în sumă de 3.000.000 euro/membru, plata primelor aferente urmând să fie suportată de către societate.

Din Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia, fac parte: Radu Cristian Eugen – Presedinte, Gheorghe Dan Valentin, Pop Radu Cristian, Porumbel Ana Georgiana, Roman Marius Andrei – membri. Hanganu Petrica Bogdan și Gheorghe Stirbu și-au dat demisia.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *