Clienții Arelco Energy și Arelco Power, preluați de FUI

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Clienții Arelco Energy și Arelco Power, preluați de FUI

Clienții Arelco Energy au fost preluați de Furnizorii de Ultimă Instanță – FUI. Potrivit unei informări a ANRE, începând cu data de 17.02.2017, furnizorii de ultimă instanță – Electrica Furnizare și  CEZ Vânzare au preluat locurile de consum din zona de activitate a operatorilor de distribuție concesionari SDEE Transilvania Nord  și Distribuţie Energie Oltenia  aflate la data de 16.02.2017 în portofoliul Arelco Energy S.R.L.

distributie

Ca urmare a deciziei preşedintelui ANRE  privind retragerea Licenţei  pentru activitatea de furnizare a energiei electrice acordată  Arelco Energy, locurile de consum din zonele de activitate ale operatorilor de distribuţie referiţi anterior, aflate la data de 16.02.2017 în portofoliul Arelco Energy S.R.L. nu mai aveau asigurată furnizarea de energie electrică din nicio sursă ȋncepând cu data de 17.02.2017, se precizează în informarea ANRE.

Comportamentul neadecvat al participanților la piața de energie a fost sancționat de ANRE, care a decis În cadrul ședinței Comitetului de Reglementare, în data de 15 februarie, retragerea licențelor societăților Arelco Energy și Arelco Power pentru activitatea de furnizare a energiei electrice.  Luând în considerare scrisorile primite de la cele două firme ale Arelco, în zilele de 27 și 30 ianuarie 2017, prin care se notifică o incapacitate obiectivă de livrare a energiei la consumatorii finali, direcțiile generale de specialitate din cadrul ANRE au constatat că nu sunt  îndeplinite condițiile legale/contractuale pentru încetarea contractelor de furnizare încheiate de aceste societăți cu clienții finali, pentru a fi posibilă preluarea clienților finali respectivi de către furnizori de ultimă instanță.

Potrivit notificării Autorității, FUI are obligația de a informa clienții finali preluați privind: data și motivul preluării, modul de încheiere/derulare a contractului de furnizare încheiat cu FUI, dreptul clienților finali de a încheia contracte de furnizare a energiei electrice cu un furnizor concurențial, condiții de furnizare, termene aplicabile în cazul trecerii la un furnizor concurențial etc.

O altă informare a ANRE privește preluarea de către furnizorii de ultimă instanță – Electrica Furnizare, Enel Energie Muntenia, Enel Energie  și  CEZ Vânzare,începând cu data de 17.02.2017, a locurilor de consum din zona de activitate a operatorilor de distribuție concesionari – SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud, E-Distribuţie Muntenia, E-Distribuţie Dobrogea, Distribuţie Energie Oltenia, aflate la data de 16.02.2017 în portofoliul Arelco Power S.R.L.

Ca urmare a deciziei preşedintelui ANRE privind retragerea Licenţei nr. 1014 pentru activitatea de furnizare a energiei electrice acordată Arelco Power , locurile de consum din zonele de activitate ale operatorilor de distribuţie referiţi anterior, aflate la data de 16.02.2017 în portofoliul Arelco Power S.R.L. nu mai aveau asigurată furnizarea de energie electrică din nicio sursă ȋncepând cu data de 17.02.2017, explică ANRE.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *