Coletele eMAG se vor livra cu automobile 100% electrice

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Coletele eMAG se vor livra cu automobile 100% electrice

În premieră pentru piaţa românească, eMag, alături de Sameday, a lansat serviciul eMAG Green Delivery, bazat pe livrarea coletelor cu automobile 100% electrice.

Într-o primă etapă, noul serviciu va fi activ pentru livrarea planificată în Bucureşti şi judeţul Ilfov, urmând ca în două luni să fie extins şi pentru alimentarea reţelei easybox.”Împreună cu Sameday, ne propunem ca în următoarele şase luni să ajungem la 70 de vehicule 100% electrice şi, treptat, să reducem amprenta de carbon pe care o lăsăm asupra mediului înconjurător”, a declarat Radu Ilinof, director customer experience eMAG.

Staţiile de încărcare ale automobilelor electrice sunt alimentate cu energie 100% verde.

Prin reţeaua easybox, eMAG vrea să contribuie la reducerea consumului de dioxid de carbon datorită numărului mai mic de drumuri parcurse de o maşină pentru a livra comenzile.

Potrivit studiilor comandate de companie, în loc de 50 de drumuri cât ar face în cazul livrării tradiţionale pentru 50 de colete, cu livrarea la easybox va face un singur drum. Potrivit studiilor, ridicarea unui colet prin intermediul easybox reduce consumul de dioxid de carbon cu cel puţin 20,5% faţă de metoda tradiţională de livrare a coletului prin intermediul serviciilor de curierat. Mai mult, dacă pentru fiecare colet în parte livrat prin intermediul firmelor de curierat se produc 300g emisii de dioxid de carbon, un colet încărcat într-un sistem de lockere presupune un consum de numai 14g de dioxid de carbon. De altfel, şi consumul de combustibil este semnificativ diminuat în utilizarea livrării prin sistemul de lockere (0,01l/colet), în timp ce livrarea prin servicii de curierat clasic presupune un consum de 0,23l de combustibil pentru fiecare colet, se precizeaă în comunicatul celui mai mare retailer online din Romania.

Totodată, depozitele eMAG de la Joita si Chitila sunt alimentate, de la inceputul acestui an, cu energie 100% verde.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *