Comisia Europeană a acceptat angajamentele Transgaz de a stimula exporturile de gaze naturale

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Comisia Europeană a acceptat angajamentele Transgaz de a stimula exporturile de gaze naturale

Comisia Europeană a anunțat emiterea Deciziei de aprobare a angajamentelor propuse de Transgaz în cadrul investigației AT. 40335, pentru soluționarea îngrijorărilor legate de o posibilă încălcare a articolului 102 al Tratatului privind Funcționarea Uniunii Europene, care interzice abuzul de poziție dominantă, informează Transgaz. Practic, CE a acceptat angajamentele Transgaz de a stimula exporturile de gaze naturale, în special în Ungaria și Bulgaria.

În iunie 2017, Comisia Europeană a deschis o procedură oficială de investigare, pentru a evalua dacă Transgaz a împiedicat exportul de gaze naturale din România către alte state membre ale UE.

Această decizie confirmă înlăturarea îngrijorărilor Comisiei Europene cu privire la un potențial abuz de poziție dominantă realizat de SNTGN Transgaz SA pentru perioada și activitatea supuse investigației și pune capăt investigației Comisiei Europene în acest caz, fără constatarea existenței vreunei încălcări din partea societății și implicit fără aplicarea vreunei amenzi, se precizează în comunicatul companiei.

SNTGN Transgaz este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) și răspunde de funcționarea acestuia în condiții de calitate, siguranță, eficiența economică și protecție a mediului înconjurător. În îndeplinirea misiunii asumate, compania desfășoară activitatea de transport gaze naturale în conformitate cu prevederile legislației și ale reglementărilor europene și naționale în vigoare privind transportul gazelor naturale prin conducte.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *