CE a aprobat acordul parafat în SUA privind cooperarea în domeniul nuclear și colaborarea pentru construirea Reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic CE a aprobat acordul parafat în SUA privind cooperarea în domeniul nuclear și colaborarea pentru construirea Reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

Comisia Europeană a aprobat astăzi, 20 noiembrie, acordul parafat în Statele Unite ale Americii privind cooperarea în domeniul nuclear și colaborarea pentru construirea Reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și lucrări de retehnologizare.

“Acceptul, care a venit de la Bruxelles, ne permite să demarăm în forță relația cu partenerii americani, și să atragem alți parteneri pentru o colaborare într-un consorțiu euroatlantic, Canada – Franța. Pentru retehnologizarea Unității 1, pentru construirea reactoarelor și pentru elaborarea proiectelor din domeniul energetic am obținut în SUA finanțare de 7 miliarde de dolari”,  a declarat ministrul Virgil Popescu.

Tehnologia de la Cernavodă va rămâne CANDU,  a sigurat Popescu, precizând – totodată că există și o foaie de parcurs în domeniul cooperării nucleare civile cu societăți de renume din Franța.

“Este o reușită care va aduce nu doar securitate energetică în România, ci și investiții, locuri de muncă, antrenare pe orizontala economiei și toate beneficiile care vin în urma unui parteneriat de o asemenea importanță.  Am avut dreptate să pariez pe potențialul energetic al României, pe avantajele noastre competitive și pe relația cu parteneri strategici importanți și relevanți. Economia și energia României sunt prea importante să fie lăsate pradă înțelegerilor făcute pe genunchi, pe interese politice ”la mica înțelegere, așa cum au încercat guvernele trecute ale PSD. PNL începe un nou drum pentru economia și energia românească și, de data asta, vom face ce trebuie, cum trebuie! ”,  a mai declarat ministrul Virgil Popescu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.