Competiția PowerUp!Challenge, finala națională, se defășoară online, pe 22 mai. Cinci startup-uri românești își vor prezenta proiectele

Publicat pe Categorii Energie, Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Competiția PowerUp!Challenge, finala națională, se defășoară online, pe 22 mai. Cinci startup-uri românești își vor prezenta proiectele
  • Număr record de înregistrări în competiția internațională, organizată de EIT InnoEnergy: 360 de startup-uri eligibile. În România au fost preselectate cinci startup-uri promițătoare, cu proiecte din domenii precum mobilitate electrică, noi concepte privind stațiile de încărcare electrică, contorizarea inteligentă, hub inteligent de încălzire

Finala națională a competiției PowerUp!Challenge pentru acceptarea startuprurilor din energie în programul european de accelerare și dezvoltare a afacerilor  va avea loc online, în data de  22 mai.  Competiția este organizată la nivel internațional de EIT InnoEnergy, motorul pentru transformarea în energie durabilă la nivelul Europei. În România, InnoEnergy este reprezentat de hub-ul național format din următoarele companii: REPOM, în parteneriat cu Iceberg, Green Energy Cluster și PATRES, în calitate de organizatori ai competiției la nivel național.

425 de companii în faza early stage, din 24 de țări ale Europei Centrale de Est, s-au înscris la EIT InnoEnergy PowerUp! Challenge. Dintre acestea, 29 companii sunt din România. Competiția oferă oportunitatea de a accesa investiții de ordinul milioanelor de euro pentru companii inovatoare și posibilitatea acestora de a se alătura rețelei EIT InnoEnergy. Aceste companii vor beneficia de suport pentru îmbunătățirea și dezvoltarea produselor, proiecte pilot, strategii de comercializare, introducere pe piața internațională, extindere și oportunități suplimentare de finanțare. Vor fi finanțeze cele mai promițătoare startup-uri, companii aflate în faza scale-up și IMM-uri din domeniul energetic din Europa Centrală și de Est.

Anul acesta se remarcă un număr record de înregistrări în competiție, respectiv 360 de startup-uri eligibile care concurează în țările de proveniență pentru titlul național Startup of the Year.  În România, au fost preselectate cinci startup-uri promițătoare, cu proiecte din domenii precum mobilitate electrică, noi concepte privind stațiile de încărcare electrică, contorizarea inteligentă, hub inteligent de încălzire. Acestea își vor prezenta proiectele în fața juriului, online, pe 22 mai, urmând să fie selectat un startup pentru faza internațională.

Câștigătorii competiției PowerUp! Challeng vor primi premii financiare de până la 65.000 de euro și alte oferte valoroase de la parteneri-cheie precum: Amazon Web Services, Revolut sau SpeedUp Group.

„Am avut de luat o decizie pentru a continua evenimentul nostru, în ciuda blocajului la nivel european generat de pandemia COVID-19”, spune CEO-ul InnoEnergy Central Europe, Jakub Miler. „Am decis să mergem înainte  și am organizat totul online, într-o manieră sigură și responsabilă. Vrem să susținem în continuare proiectele inovatoare, ajutîndu-le să supraviețuiască, să se dezvolte și să prospere într-un moment în care perspectivele economice sunt destul de sumbre. În timp ce multe canale și surse de pe piață și-ar putea închide porțile pentru ele, noi, împreună cu sprijinul Institutului European de Inovație și Tehnologie, suntem aici pentru a-i ajuta, în continuare, pe antreprenorii inovatori, prin investiții financiare, know-how și parteneriate valoroase”.

La rândul său, Ionuț Țața, directorul hub-ului local InnoEnergy, a adăugat: „În mod cert, toți avem nevoie de continuitate în această perioadă de incertitudine. Iar EIT InnoEnergy face exact acest lucru pentru startup-urile inovatoare și companiile din România. Suntem fericiți să găzduim online finala națională a programului PowerUp! Challenge. „

Cele cinci companii din România care s-au înscris pentru finala națională PowerUp! Challenge își vor prezenta online proiectele pe data de 22 mai, începând cu ora 12:00 PM EEST. Un juriu format din trei experți va desemna compania finalistă la nivel național.

Orice persoană interesată se poate înscrie la evenimentul care se va desfășura online se pot înregistra pe platforma InnoEnergy, folosind acest link: https://www.eventbrite.com/e/virtual-powerup-country-final-romania-tickets-102977075204.

EIT InnoEnergy este motorul de inovare pentru energie durabilă în Europa

Investim în inovație și susținem fiecare etapă a călătoriei – de la sala de clasă până la clientul final. Cu ajutorul rețelei noastre de parteneri am construit conexiuni în Europa, reunind inventatori și reprezentanți ai industriei, absolvenți și angajatori, cercetători și antreprenori, afaceri și piețe.

Lucrăm în trei domenii esențiale ale mixului de inovare:

  • educație pentru a contribui la crearea unei forțe de muncă informate și ambițioase care să înțeleagă cerințele durabilității și nevoile industriei
  • proiecte de inovare pentru a reuni idei, inventatori și industria pentru a crea tehnologii atractive din punct de vedere comercial, care să ofere clienților rezultate reale
  • servicii de creare a afacerilor pentru a sprijini întreprinzătorii și start-up-urile care fac posibilă extinderea ecosistemului energetic al Europei cu ofertele lor inovatoare.

Aducerea acestor discipline împreună maximizează impactul fiecăreia, accelerează dezvoltarea soluțiilor pregătite să intre pe piață și creează un mediu fertil în care să putem vinde rezultatele inovatoare ale muncii noastre. InnoEnergy a fost înființată în 2010 și este susținută de Institutul European de Inovație și Tehnologie (EIT).

Despre hub-ul local InnoEnergy

InnoEnergy este reprezentată în România de consorțiul coordonat de Iceberg și completat de partenerii săi, Green Energy Innovative Biomass Cluster, Repom și PATRES, având rolul de hub al acestui organism european. Rolul InnoEnergy Hub România este de a sprijini inovatorii, cercetătorii, start-up-urile și companiile active în domeniile legate de energie pentru a-și dezvolta, îmbunătăți, scala și internaționaliza produsele și serviciile. În paralel, hub-ul încearcă să contribuie la consolidarea ecosistemului național de inovare, prin servicii, programe de finanțare, facilități de investiții și know-how-ul rețelei. Toate acestea vor contribui la consolidarea sectorului energetic din România și Europa.

Sediul InnoEnergy Hub România este situat în Brașov și are și un birou în București.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *