Complexul Energetic Oltenia, cu plățile la zi. Nu are datorii la stat. În primele 6 luni 2018, a plătit 270 milioane RON către buget

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Complexul Energetic Oltenia, cu plățile la zi. Nu are datorii la stat. În primele 6 luni 2018, a plătit 270 milioane RON către buget

Complexul Energetic Oltenia nu are datorii la stat. Compania nu se regăsește în lista publicată de ANAF în toamna trecută cu principalele 500 de companii debitoare, cu obligații restante, se susține într-un comunicat al companiei.

Suma platită de CE Oltenia către bugetul de stat, în anul 2017, se ridică la  cca 630 milioane RON, se mai menționează în comunicat. Compania deține Certificate de Atestare Fiscală emise de ANAF care arată că nu figurează cu datorii restante (CAF fără datorii la 05.07.2017, certificat de atestare fiscală din 12.10.2017, certificate de atestare fiscală din 2017).

În primele 6 luni 2018, CE Oltenia a achitat cca 270 milioane RON la bugetul de stat, compania deținând Certificate de Atestare Fiscală emise de ANAF care arată că nu figurează cu datorii restante (certificat de atestare fiscala din 12.07.2018.

Reprezentanții societății subliniază că, datorită unui comportament echilibrat în gestionarea resurselor, CE Oltenia a înregistrat profit și în anul 2017, și în primul semestru al anului 2018, în condițiile achitării tuturor obligațiilor față de stat și băncile finanțatoare privind rambursarea de rate, dobânzi și comisioane, precum și față de furnizori, în termenele scadente de plată conform prevederilor contractuale.

„2017 a fost primul an pe care CE Oltenia l-a încheiat pe profit, după trei ani de pierderi. Un profit obținut nu numai din preţul ridicat, ci şi dintr-o serie de acţiuni pe care CE Oltenia le are în derulare şi le continuă, din scăderea costurilor de producţie”, a declarat Sorin Boza, director general al companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *