Conferință InvesTenergy, 19 mai: “Energie pentru viitor. Investește inteligent!”

Publicat pe Categorii Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Conferință InvesTenergy, 19 mai: “Energie pentru viitor. Investește inteligent!”

Mobilizăm excelența, adresăm invitația de a investi inteligent!

Suntem focusați pe problemele prezentului, căutăm soluții – de criză de cele mai multe ori, dar nu ne este permis să nu fim vizionari, să nu facem planuri de viitor, să nu ne preocupe ce se întâmplă cu sectorul energetic peste 20 – 30 de ani, chiar 50 ani.  Publicația InvesTenergy  vă invită la o amplă dezbatere privind viitorul energiei României. În data de 19 mai 2016, InvesTenergy organizează conferința cu tema  “Energie pentru viitor. Investește inteligent!”, sub patronajul  Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE,  la  JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

ANTENT CONFERINTA (5)

Prin tema aleasă, ne propunem – alături de autorități, parlamentari, investitori, actori ai pieței energiei, experți, avocați – să mutăm atenţia asupra viitorului energiei, să încurajăm găsirea și promovarea unor soluţii inovatoare şi practice în domeniul energiei.  Secretarul de Stat, Corina Popescu, este de părere că: “Viitorul energiei în România sună bine și că avem timpul necesar pentru a lucra asupra mixului energetic în concordanță cu noile descoperiri tehnologice și în conformitate cu normele europene care se aplică pe întreg teritoriul Uniunii Europene”.  În opinia sa, “ va fi o luptă între tehnologii și soluții inovative și va câștiga conceptul care va avea prețul cel mai mic la consumatorul final”.

Speakerii care au răspuns deja invitației InvesTenergy  și-au prezentat primele impresii despre viitorul energiei, îndemnând,  la unison, la investiții inteligente. Cine sunt Speakerii confirmați, puteți afla dacă intrați pe Site-ul Conferinței InvesTenergy

Evenimentul se bucură de susținerea ANRE,  alăturându-se până la acest moment demersului nostru Speakeri și Parteneri, care dau plus valoare Conferinței. Le adresăm mulțumiri reprezentanților Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților, Ministerului Energiei, ANRE, CEZ România, Nuclearelectrica, Romelectro, REPOM, Verbund, Hodoș, Miheț&Asociații, Engie. Apreciem totodată sprijinul AFEER, CNR-CME, VLER și Partenerilor media: Focus Energetic, The Diplomat Bucharest, Energy Center.

Invitația noastră rămâne deschisă tuturor celor care cred în viitorul energiei României. Vă așteptăm așadar la un eveniment, cu o tematică pe cât de interesantă, pe atât de generoasă.

Tematica conferinței InvesTenergy

Cea mai mare provocare cu care se confruntă umanitatea în zilele noastre este, pe lângă păstrarea surselor clasice, găsirea unor surse de energie alternativă şi dezvoltarea tehnologiilor „verzi”.

Cuvintele de ordine în și pentru viitor sunt: inovație, sustenabilitate, energii noi, soluții eficiente energetic, comunități inteligente și conectate, Smart Energy – soluții de stocare a energiei, contorizare inteligentă, rețele inteligente, o dezvoltare permanentă a ofertelor companiilor energetice în pas cu exigențele viitorului, care să asigure performanță energetică. Lista rămâne deschisă pentru a fi completată  în cadrul dezbaterilor conferinței.

Principalele teme de dezbatere ale conferinței InvesTenergy:

  • Cum se poziționeaza România în dezbaterea cu privire la viitorul energiei în UE?
  • Cum este corect, ce promovăm: “regenerabile sau clasice” versus “regenerabile și clasice”?
  • Cum tratăm prezentul, ce opțiuni avem în viitor? Explorarea oportunităților. Resurse energetice pentru viitor
  • Știm să prețuim avuția energetică pe care România o deține?
  • Investim inteligent în energie în România? Avem soluții inovative aplicabile?
  • Suntem pregătiți să dezvoltăm sisteme inteligente să utilizăm rațional energia? Dar să dezvoltăm sisteme de stocare, componentă de bază a preocupărilor pentru asigurarea calităţii energiei furnizată utilizatorilor?
  • Care sunt planurile/ rețetele de viitor ale companiilor din energie?
  • Eficiența energetică – o necesitate, un pariu pentru viitor? Avem soluții, le punem în aplicare?
  • Despre digitalizarea energiei…
  • Viitorul energiei românești: vom avea răspunsuri în strategia energetica?

Pentru mai multe informații referitoare la conferința InvesTenergy, accesați site-ul evenimentului AICI


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.