Conpet caută director general și director financiar. A fost declanșată procedura de recrutare. Candidaturile se depun până pe 8 octombrie, numirea șefilor va avea loc pe 7 noiembrie

Publicat pe Categorii Petrol si gaze, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Conpet caută director general și director financiar. A fost declanșată procedura de recrutare. Candidaturile se depun până pe 8 octombrie, numirea șefilor va avea loc pe 7 noiembrie

Consiliul de Administrație al transportatorului naţional de ţiţei Conpet a aprobat declanșarea procedurii de recrutare și selecție a directorului general și a directorului financiar, conform prevederilor OUG nr. 109/ 2011.

Procedura se va realiza exclusiv de către Comitetul de Nominalizare și Remunerare, fără implicarea unui expert independent.

Cei interesați de șefia Conpet pot depune candidaturile până la data de 8 octombrie. Lista lungă de candidați se va stabili între 9 și 11 octombrie, iar cea scurtă pe 16 octombrie. Prezentarea declarației de intenție a candidatilor din lista scurtă, derularea interviurilor, aplicarea punctajelor, prezentarea raportului cu propunerile de nominalizare vor avea loc între 17 octombrie și 6 noiembrie. Numirea directorului general și a directorului financiar și semnarea contractelor acestora va avea loc pe 7 noiembrie.

Directorul general al Conpet trebuie să aibă minimum cinci ani în funcții de conducere, din care cel puțin trei ani experiență în cadrul unor companii cu obiect de activitate din domeniul energetic. Se caută candidați care au coordonat proiecte în cadrul unor companii cu cifră de afaceri anuală de minim 20 milioane de euro și au avut în subordine un număr minim de 200 de angajați.

Candidatul selectat pentru fiecare dintre cele două  poziții de conducere va beneficia de o remunerație, formată dintr-o componentă fixă și una variabilă, în concordanță cu responsabilitățile poziției, cu efortul depus în îndeplinirea lor și cu rezultatele obținute, în conformitate cu dispozițiile legale aplicabile și în limitele generale aprobate de către AGA, potrivit unei informări a Conpet.

Începând cu 28 august, noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei este Cristian-Florin Gheorghe, cu mandat de 4 ani. Acţionarii au ales, în șdinţa din 22 august, membri componenţi ai Consiliului de Administraţie, prin aplicarea metodei votului cumulative: Constantin – Ciprian Iacob, Claudiu – Aurelian Popa, Florin – Daniel Gavrilă, Mihai – Adrian Albulescu, Cristian – Florin Gheorghe, Darius – Dumitru Meşca şi Karina Pavăl.

Citește și: Conpet are noi administratori cu mandat pe 4 ani. La propunerea Ministerului Energiei, vor fi plătiți cu 13.022 lei pe lună

Conpet este controlată de stat, prin Ministerul Energiei, care deţine 58,71% din acţiuni. Compania are aproape 1.700 de angajaţi. Anul trecut, a avut o cifră de afaceri de 376,68 milioane lei şi un profit net în sumă de 74,38 milioane lei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *