Conpet are noi administratori cu mandat pe 4 ani. La propunerea Ministerului Energiei, vor fi plătiți cu 13.022 lei pe lună

Publicat pe Categorii Petrol si gaze, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Conpet are noi administratori cu mandat pe 4 ani. La propunerea Ministerului Energiei, vor fi plătiți cu 13.022 lei pe lună

Conpet, transportatorul de ţiţei şi produse petroliere, intră oficial sub guvernanță corporativă.  Acționarii au ales, în ședința AGOA din 22 august, noii membri ai Consiliului de Administrație prin aplicarea metodei votului cumulativ. Astfel, pentru următorii 4 ani, administratorii companiei sunt: Iacob Constantin – Ciprian (avocat), Popa Claudiu – Aurelian (consilier juridic la Ministerul Energiei, DGPAPSE), Gavrilă Florin – Daniel (analist tranzacții la SIF Banat-Crișana), Albulescu Mihai – Adrian,  Gheorghe Cristian – Florin (consilier la Ministerul Energiei și membru în CA Oil Terminal), Meșca Darius – Dumitru și Pavăl Karina (propunerea acționarului Dedeman).

Mihai Albulescu este profesor universitar, membru în Consiliul Facultății IPG Ploiești și a mai făcut parte din Consiliul de Administrație la Conpet în perioada 2004-2006.

Darius Meșca este în prezent Director Operațiuni Comerciale la Electrica Furnizare și a fost numit administrator la Conpet în martie 2013, conform OUG 109.

“Sunt considerați revocați următorii membri ai Consiliului de Administrație: Stan – Olteanu Manuela – Petronela, Văduva Constantin, Matei Ion – Cristian, Ilași Liviu. Aceștia nu au fost reconfirmați ca urmare a aplicării metodei votului cumulativ, mandatul lor încetând pe cale de consecință”, se precizează în hotărârea AGOA.

Citește și: Conpet intră sub guvernanță corporativă. Nou Consiliu de Administrație pe 4 ani. Doi foști secretari de stat, fostul director general al companiei, consilieri la Guvern și minister sunt pe lista celor 11 candidați

Durata mandatului noilor administratorilor aleși este de 4 ani, respectiv începând cu data de 22.08.2018 până la data de 21.08.2022.

Acționarii au aprobat indemnizația fixă brută lunară pentru administratorii aleși în forma propusă de către acționarul majoritar Ministerul Energiei prin proiectul de contract de mandat, respectiv 13022 lei/lună, egală cu de două ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitateînregistrat de societate (cod CAEN 49) la nivel de clasă conform clasificației activităților din economia națională, comunicat de Institutul Național de Statistică anterior numirii.

În primul semnestru al anului în curs,  Conpet Ploieşti a raportat un profit net de 21,62 de milioane de lei, în scădere cu 39,54% faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul creşterii cheltuielilor din exploatare cu 8,97%, potrivit raportulului companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). În 2017, Conpet a obţinut un profit net de 73,39 milioane de lei, în creştere cu 4% faţă de cel obţinut în 2016.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *