Conpet: Profitul net a crescut cu 6% în primul trimestru

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Conpet: Profitul net a crescut cu 6% în primul trimestru

Conpet Ploieşti a înregistrat un profit net de 19,55 milioane lei în primul trimestru, în creștere cu 6% față de trimestrul I 2016 (18,44 milioane lei), potrivit datelor transmise de companie Bursei de Valori București.

Cifra de afaceri în primele trei luni a fost de 91,06 milioane lei, în scădere cu 3% față de trimestrul perioada similară a anului trecut, când s-a ridicat la 93,77 milioane lei. Cantitățile transportate de țiței au scăzut în perioada ianuarie-martie la 1,532 milioane tone, de la 1,79 milioane tone țiței în ianuarie-martie 2016. ”Această scădere s-a datorat în principal închiderii rafinăriei Lukoil Ploiești urmare a reviziei tehnologice efectuate în perioada 25 februarie – 31 martie 2017”, se precizează în raportul societății.

În perioada 1 ianuarie – 31 martie, Conpet a realizat investiții în valoare de 6,55 milioane lei, față de 7,96 milioane lei raportate în trimestrul I 2016. ”Programul de investiții a avut în vedere continuarea lucrărilor pentru reabilitarea conductelor magistrale pentru transport țiței și gazolină precum și lucrări de investiții asupra instalațiilor, echipamentelor și dotărilor aferente Sistemului Național de Transport al Petrolului, comunică compania.

Compania Conpet este controlată de stat, prin Ministerul Energiei, care deţine 58,71% din acţiuni.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *