O Comisie interministerială se va ocupa de consumatorii vulnerabili

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic O Comisie interministerială se va ocupa de consumatorii vulnerabili

Primul-ministru Viorica Dăncilă  a aprobat înfiinţarea unei comisii interministeriale care să elaboreze legislaţia privind definirea şi sprijinul consumatorilor vulnerabili, a anunțat Florin Ciocănelea, Consilier de stat, la Energy Strategy Summit 2019, organizat de energynomics.ro.

Sursă foto: energynomics.ro

„Primul-ministru a aprobat constituirea unei comisii interministeriale care, în următoarele două-trei luni, va continua să elaboreze şi să definitiveze legislaţia pentru consumatorul vulnerabil, ceea ce cred că, pentru mulţi jucători din piaţă, va fi binevenit, inclusiv pentru economie”, a afirmat Ciocănelea.

“Este o măsură binevenită şi un pas absolut necesar pentru a aduce normalitate în piaţa de gaze. Definirea şi sprijinul consumatorilor vulnerabili este o măsură necesară pentru ca piaţa să funcţioneze normal, în condiţiile în care, în prezent, cei bogaţi beneficiază de subvenţii mai mari, întrucât consumă mai mult, iar cei cu venituri reduse nu-şi permit plata facturii”, a afirmat,  Anca Dragu, director general adjunct al E.ON România, în cadrul aceluiași eveniment.

Pe de altă parte, Dragu susține că o simplă liberalizare a pieţei va aduce probleme pentru toată lumea, dacă nu este acompaniată, gradual, de măsuri suplimentare. “Ne trebuie o piață funcțională. Tot sectorul energetic trebuie să aibă un comportament ambițios alături de autorități. Este timpul să stăm toți actorii la aceeași masă, să creionăm o piață susutenabilă”,  a spus reprezentanta E.ON România.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *