Consiliu de Supraveghere al Transelectrica, în formulă completă din septembrie. Se propun 2 noi membri: Manuel Costescu și Dorin Badea

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Consiliu de Supraveghere al Transelectrica, în formulă completă din septembrie. Se propun 2 noi membri: Manuel Costescu și Dorin Badea

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica va fi complet începând cu luna septembrie. Acționarii Transelectrica sunt solicitați să aprobe, prin vot majoritar, în ședința din 30 august, doi noi membri în Consiliul de Supraveghere al companiei. Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiiilor cu Mediul de Afaceri propune alegerea a doi membri, în urma finalizării procedurii de selecție  potrivit OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, și anume: Dorin Alexandru Badea și Manuel Costescu. Aceștia îi vor înlocui pe Carmen Neagu și Radu Ştefan Cernov, care au demisonat la finele anului 2015. Mandatul membrilor demisionari ar fi expirat în mod normal în mai 2017.

În prezent, Consiliul de Supraveghere al Transelectrica are 5 membri în funcție, respectiv: Dragoș Corneliu Zachia – președinte, Ovidiu Petrișor Artopolescu, Radu Bugică, Daniel – Cristian Pîrvulescu și Costin Mihalache – membri. Zachia-Zlatea a fost numit în funcția de Președinte în martie 2016.

Dorin Badea

Dorin Alexandru Badea este Director Executiv Divizia de Trezorerie a Eximbank. Anterior a fost Director Gerneral Adjunct la Banca Română de Credite și Investiții, Director Executiv la ATE Bank România. Timp de peste 5 ani a fost șeful Trezoreriei la Unicredit, lucrând în sistemul bancar din perioada studenției. Este absolvent al Academiei de Studii Economice din București. Și-a început cariera la Bancpost, ocupand funcția de dealer, ulterior dealer șef.

costescuManuel Costescu deține funcția de Secretar de stat la Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat. Potrivit CV-ului transmis de D.P.A.P.S. reprezentanților Transelectrica, Costescu a fost, timp de 7 ani, Director Executiv la J.P.Morgan, fiind responsabil de relațiile băncii cu instituţiile europene din sectorul public. El are un master în administrarea afacerilor de la MIT şi un master în dezvoltare internaţională de la Harvard. Înainte de a se alătura echipei JP Morgan, Costescu a condus o firmă de consulanţă. În perioada 2000-2005, a fost manager la birourile din New York ale companiei McKinsey & Co, oferind consultanţă pentru clienţi din sectorul bancar, de management al activelor şi de logistică din SUA, Canada şi Germania. Anterior, Costescu a lucrat ca analist pentru firma de consultanţă din domeniul energiei The Brattle Group.

Compania Națională de Transport a Energiei Electrice – Transelectrica este administrată în sistem dualist, de un Directorat, sub supravegheerea unui Consiliu de Supraveghere. Cei șapte membri ai Consiliului pot fi acționari ai societății și sunt numiți de Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Consiliu de Supraveghere al Transelectrica, în formulă completă din septembrie. Se propun 2 noi membri: Manuel Costescu și Dorin Badea”

  1. Cu atata expertiza bancara, riscul repetarii unor black-out-uri a fost eliminat. Asta deoarece acest termen nu exista in terminologia bancara. Exista insa notiunie de credit, depozit, dobanda etc. Abia astept sa-si diversifice Transelectrica potofoliul de activități, sa iau si eu un credit in condiții rezonabile :-).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.