Aviz de la Consiliul Concurenței: Mazarine Energy preia active de la OMV Petrom

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Aviz de la Consiliul Concurenței: Mazarine Energy preia active de la OMV Petrom

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Mazarine Energy România SRL preia unele active aparţinând OMV Petrom SA. Tranzacţia prevede preluarea de către Mazarine Energy România SRL a tuturor drepturilor și obligațiilor care decurg din 19 acorduri petroliere de concesiune deținute de OMV Petrom SA, împreună cu bunurile, drepturile reale și angajații implicați în exploatarea câmpurilor petrolifere.

consiliulconcur

Autoritatea de concurenţă a evaluat această operaţiune din punct de vedere al compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, se precizează într-un comunicat al instituției.

Mazarine Energy România SRL este o subsidiară a Mazarine Energy BV,  societate controlată de fonduri administrate de companii afiliate Carlyle Group L.P..

Operaţiunea analizată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante, susține Consiliul Concurenței. Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *