Investigaţie pe piaţa serviciilor conexe distribuţiei de  gaze naturale 

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Investigaţie pe piaţa serviciilor conexe distribuţiei de  gaze naturale 

Consiliul Concurenţei a anunțat că a declanşat o investigaţie pe piaţa serviciilor conexe activităţii de distribuţie a gazelor naturale, suspectând o înţelegere anticoncurenţială în cazul a trei companii şi un posibil abuz de poziţie dominantă.

„Investigaţia se referă la o posibilă înţelegere anticoncurenţială între SC Megaconstruct SRL, SC Mega Conect SRL şi SC Instalaţii Montaj Tehnologic SRL pentru stabilirea tarifelor de execuţie a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale şi împărţirea clienţilor. De asemenea, Consiliul Concurenţei suspectează un posibil abuz de poziţie dominantă al SC Megaconstruct SRL prin condiţionarea distribuţiei de gaze naturale de realizarea instalaţiilor de utilizare a acestora”, se precizează într-un comunicat transmis de Consiliul Concurenței.

În cadrul investigaţiei, au fost efectuate inspecţii inopinate la sediile şi punctele de lucru ale companiilor menționate. Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate, precizează reprezentanții Consiliului Concurenței.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *