Șoferii pot afla unde găsesc benzină mai ieftină. Consiliul Concurenței a lansat Monitorul prețurilor pentru carburanți

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Șoferii pot afla unde găsesc benzină mai ieftină. Consiliul Concurenței a lansat Monitorul prețurilor pentru carburanți

Șoferii pot alege benzinăriile de unde să alimenteze cu carburanți mai ieftini. Concurenţei a lansat astăzi, 1 iulie 2019, platforma „Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi”. Aceasta conţine informaţii despre tarifele practicate în marile lanţuri de benzinării din România.

Este vorba despre o aplicaţie web, cât şi o aplicaţie mobilă (IOS şi Android) ce poate fi descărcată din App Store şi Google Play şi afişează preţurile pentru carburanţii standard şi premium (benzină şi motorină) practicate în staţiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar şi Gazprom din întreaga ţară. Aplicația oferă facilităţi de căutare, sortare şi filtrare a datelor.

Şoferii pot instala aplicaţia pe telefon sau pot accesa site-ul dedicat  www.monitorulpreturilor.info.

„Accesând gratuit acest comparator de preţuri, consumatorii pot afla care sunt cele mai apropiate benzinării, localizarea geografică şi serviciile oferite de acestea, precum şi preţurile practicate. Astfel, aceştia au posibilitatea de a alege, având la îndemână informaţii importante cu privire la oferta existentă pe piaţă în zona geografică de interes. În acest fel se va stimula concurenţa, atât prin preţ, cât şi prin serviciile oferite de companiile implicate în comercializarea cu amănuntul a carburanţilor auto”, a afirmat Bogdan Chiriţoiu, Președintele Consiliului Concurenței, la evenimentul de lansare, citat de e-nergia.ro.

Aplicaţia „Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi” este realizată de compania Maguay. „Noua platformă online va conţine atât forma extinsă a Monitorului Preţurilor pentru alimente, instrument lansat de autoritatea de concurenţă la sfârşitul anului 2016, cât şi un comparator al preţurilor pentru carburanţii auto”, a precizat Consiliul Concurenței.

Monitorul Preţurilor Carburanţilor este una dintre componentele proiectului Monitorul preţurilor pentru alimente şi carburanţi, urmând ca în perioada următoare să devină funcțională și cea de a doua componentă a proiectului, respectiv cea referitoare la prețurile alimentelor.

Proiectul, având valoarea totală, de 1.422.346,00 lei fără TVA (305.880 euro), este finanţat integral de la bugetul de stat. Consiliul Concurenţei a iniţiat de acest proiect în 2018, având ca  partener instituţional Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – ANPC.

Reamintim că în noiembrie 2016, Consiliul Concurenţei a lansat www.monitorulpreturilor.info, proiect pilot, accesibil pentru Bucureşti şi Ilfov, care afișa preţurile pentru 128 de produse (64 de categorii generice de produse, pentru fiecare dintre acestea, fiind disponibile două prețuri de produs individual: cel mai ieftin și cel mai bine vândut).


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *