Consiliul Concurenței și MFP analizează plafonarea prețului carburanților

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Consiliul Concurenței și MFP analizează plafonarea prețului carburanților

Consiliul Concurenţei analizează, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, posibilitatea de a plafona preţul carburanţilor, în contextul intenţiei Guvernului de a elimina supraacciza, a declarat, ieri, pentru Agerpres, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

“Este o idee recentă şi ne vom consulta cu MFP pe această temă. Mi se pare absolut legitimă intenţia Guvernului de a se asigura că reducerea de taxe se reflectă şi la pompă”, a afirmat Chirițoiu, citat de Agerpres.”Vom analiza dacă de această dată este cazul să luăm măsura plafonării. Legislaţia naţională prevede situaţii în care preţurile pot fi plafonate sau îngheţate, iar o astfel de măsură este compatibilă cu legislaţia europeană”, a dăugat acesta.

Consiliul Concurenţei lucrează la analiza sectorială privind preţul carburanţilor, raportul urmând să fie public la începutul anului viitor.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a discutat, la un post de televiziune, despre posibilitatea plafonării preţurilor la carburanţi, odată cu eliminarea supraaccizei. “Discutăm cu cei de la Consiliul Concurenţei pentru a găsi o formulă legală ca această scădere să se regăsească în economie şi la nivelul fiecărui consumator”, a precizat acesta.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *