Consumatorii vor plăti costurile realizării conductei BRUA. Tariful va crește dacă nu va fi trafic de gaze!

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Consumatorii vor plăti costurile realizării conductei BRUA. Tariful va crește dacă nu va fi trafic de gaze!

Conducta BRUA urmează să fie data în folosință în acest an. În condiţiile în care nu am rezolvat încă problema investiţiilor din Marea Neagră, personal mă gândesc ce vom transporta prin această conductă. Mai ales că în paralel se dezvoltă prin Bulgaria o nouă conductă către partea vestică, a declarat Maria Mânicuţă, Director pentru tarife de reţea energie electrică şi gaze naturale în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie, la conferința pe tema investițiilor organizată de Focus Energetic. “Sunt convinsă că până la urmă BRUA va fi utilizată, dar în viitorul foarte apropiat există un oarecare risc”, a completat  Mânicuţă.

Transgaz, compania are construieşte conducta BRUA, va începe de anul viitor să recupereze banii din tariful de transport al gazelor, ceea ce înseamnă că va creşte factura tuturor consumatorilor români. “Începând de anul viitor, în tarifele de transport al gazelor, Transgaz va începe să-şi recupereze investiţia, ceea ce va însemna o creştere a acestui tarif, în condiţiile în care nu vom avea un trafic de gaze. Sper să se găsească şi volume disponibile de gaze care să fie transportate prin această conductă, astfel încât povara acestei investiţii să nu fie doar a consumatorilor români, ci să existe şi companii care să transporte gaze”, a precizat directorul ANRE, citat de Agerpres.

Investiţia totală pentru realizarea conductei BRUA este de 480 de milioane de euro şi, potrivit oficialului ANRE, aceste costuri vor fi recuperate timp de 40 de ani.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *