Continuă asaltul organelor de control la companiile din energie. Adrian Dumitriu, CFO: De o lună, ANAF tropăie prin Nuclearelectrica pentru dividende imaginare

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Continuă asaltul organelor de control la companiile din energie. Adrian Dumitriu, CFO: De o lună, ANAF tropăie prin Nuclearelectrica pentru dividende imaginare

Companiile energetice sunt asaltate de controale de la ANAF, Curtea de Conturi, ANRE, Consiliul Concurenței. “Sunt puține perioadele din an în care să nu avem controale în companii, fapt ce ne afectează activitatea de zi cu zi. Sunt perioade când se suprapun inspecțiile și suntem blocați. Stăm la dispoziția organelor de control, în loc să să ne facem treaba”, ne-au spus directorii marilor companii din energie.

„Problema nu este că se fac controale, este normal să se facă dacă trebuie, ci faptul că acestea trenează, se suprapun și au ajuns astfel să paralizeze activitatea companiilor”, susțin șefii societăților ce au ca acționar majoritar statul.

”De o lună, ANAF tropăie prin companie pentru dividende imaginare”, a declarat Adrian Dumitriu, CFO Nuclearelectrica, la o conferință organizată de Focus Energetic. Fiscul a demarat un control la Nuclearelectrica pe 14 octombrie privind dividendele suplimentare. “În continuare suntem vânați din punctul de vedere al dividendelor suplimentare. ANAF verifică de ce după aprobarea situațiilor financiare pentru anul 2018 nu am mai dat dividende suplimentare. Nu am dat pentru că nu mai avem de unde”, a explicat Adrian Dumitriu.

Și Bogdan Badea, Președintele Directorat, a semnalat că Hidroelectrica este paralizată de controale.

Hidroelectrica este asaltată de controale.Avem controale de la toţi: de la Curtea de Conturi, de la ANAF, de la Consiliul Concurenţei, de la ANRE. Poate că este o coincidenţă că au venit toţi în acelaşi timp. Suntem acuzaţi ba că vindem prea ieftin, ba prea scump…”, declara Bogdan Badea cu un an în urmă. Și situația nu s-a schimbat… Se fac controale la foc continuu, angajații companiilor au ajuns să lucreze pentru inspectori, să le satisfacă cererile, care nu sunt puține.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Continuă asaltul organelor de control la companiile din energie. Adrian Dumitriu, CFO: De o lună, ANAF tropăie prin Nuclearelectrica pentru dividende imaginare”

  1. Pai, e normal sa fie asa. Pe la toti astia s-au facut angajari in draci in ultimii ani si deh, oamenii isi cauta obiectul muncii, incearca sa para utili…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *