Continuă provizoratul la Transelectrica. Profesorul de la ASE Mircea Coșea, numit Președintele Consiliului de Supraveghere. Consilierul de stat Florin Ciocănelea, membru provizoriu

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Continuă provizoratul la Transelectrica. Profesorul de la ASE Mircea Coșea, numit Președintele Consiliului de Supraveghere. Consilierul de stat Florin Ciocănelea, membru provizoriu

Noi numiri în conducerea provizorie a Transelectrica. Profesorul universitar Mircea Gheorghe Dumitru Coșea este noul Presedinte al Consiliului de Supraveghere si Consilierul de stat Florin Ciocanelea este membru provizoriu.

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” informează acţionarii şi investitorii, printr-un comunicat transmis BVB, ca – în conformitate cu atribuțiile sale legale și statutare – Consiliul de Supraveghere a decis în ședința din data de 08 aprilie 2019, alegerea în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Supraveghere a domnului Mircea Gheorghe Dumitru Coșea, profesor universitar la ASE București.

În perioada 1966 – 2004, Coşea a fost profesor universitar la Catedra de Economie politică din cadrul ASE. Intre anii 1973-1980, a îndeplinit funcţia de expert internaţional la Comisia Economică ONU pentru Europa.  A fost preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză Economică și al Consiliului pentru Reformă. 

În 1996, a fost – timp de un an – deputat pe listele PDSR. În iunie 1997, a fondat împreună cu Theodor Meleşcanu şi Iosif Boda partidul APR, care a fuzionat cu PNL în 2002. În 2004, Coşea a fost din nou deputat PNL. In 2008 intra in PDL, dupa care – in 2011 – adera la Partidul Ecologist Român, iar în 2015 se inscrie în UNPR. A fost preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză Economică și al Consiliului pentru Reformă. Din 2001 este membru supleant al Biroului Executiv al PNL.

Totodata, Florin – Radu Ciocănelea, Consilier consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă,  a fost numit membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere. Mandatul sau va expira la data de 29 mai 2019, dată la care expiră mandatele membrilor Consiliului de Supraveghere în funcție, sau anterior acestei date, la data la care Adunarea generală a acționarilor va numi un membru al Consiliului de Supraveghere pe locul rămas vacant ca urmare a neacceptării mandatului de către doamna Nina Carmen Crisu. Noul prefect al judeţului Giurgiu a refuzat mandatul de supraveghetor la Transelectrica, motivul invocat fiind incompatibilitate. Guvernul a decis, pe 29 martie, numirea acesteia în funcţia de prefect al judeţului Giurgiu.

Din Consiliul de Supraveghere provizoriu al Transelectrica fac parte: Mircea Gheorghe Dumitru Coșea – Presedinte, Adrian Mitroi, Alin-Sorin Mitrica, Constantin Dumitru, Virginia Mihaela Toader, Mihaela Constantinovici si Florin – Radu Ciocănelea. Mandatele membrilor CS urmeaza sa expire pe 29 mai. Probabil se va decide prelungirea acestora, cat timp Ministerul Economiei nu se grabeste sa scoata Transelectrica din provizorat.

Citeste si: https://www.investenergy.ro/la-transelectrica-se-schimba-iar-garda-de-supraveghetori-provizorii-propunerile-ministerului-economiei-pentru-noul-cs-3-consilieri-un-secretar-de-statun-secretar-generalun-specialist-in-marketin//


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.