Continuă schimbările provizorii la Nuclearelectrica! La șefia companiei a fost numit un consilier de 28 ani al premierului: Cosmin Ghiță o înlocuiește pe Daniela Lulache

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Continuă schimbările provizorii la Nuclearelectrica! La șefia companiei a fost numit un consilier de 28 ani al premierului: Cosmin Ghiță o înlocuiește pe Daniela Lulache

Nuclearelectrica va fi condusă, timp de 4 luni, de un tânăr consilier al premierului Tudose. Consiliul de Administrație l-a numit joi pe Cosmin Ghiță în funcția de director general al companiei, pentru o perioadă provizorie de 4 luni, începând cu data de 2 septembrie, conform unui comunicat al SNN.

Decizia a fost luată în condițiile expirării mandatului provizoriu de 4 luni, după un mandat de 4 ani, al actualului director general, Daniela Lulache, la data de 1 septembrie 2017. În aprilie, Consiliul de Administrație a decis ca Lulache să rămână la șefia Nuclearelectrica încă 4 luni pentru a asigura o tranziție responsabilă care să nu afecteze activitatea companiei. Acum, tot Consiliul de Administrație, format însă din alți membri, promovează un tânăr consilier care să asigure continuarea perioadei de provizorat…Fără comentarii!

În comunicatul transmis de SNN se precizează că propunerea domnului Cosmin Ghiță pentru funcția de director general, cu mandat provizoriu de 4 luni, a fost realizată de către Comitetul de Nominalizare și Remunenare, din cadrul Consiliului de Administrație, întrunit în ședință în data de 21.08.2017.

Cine este Cosmin Ghiță, tânărul promovat la șefia Nuclearelectrica, compania care operează centrala nucleară de la Cernavodă? Potrivit CV-ului, și-a luat licența la Bates College, Lewiston ME (Statele Unite ale Americii) cu lucrarea “Rolul inegalității economice în liberalizarea comerțului din dictaturile bogate în resurse petroliere”. A lucrat Chevron România – consilier relații publice și guvernamentale, a fost manager relații publice pentru România și Moldova la producătorul de dispozitive medicale Medtronic România. Ghiță, în vârstă de 28 de ani, este din aprilie 2017consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului, fiind numit de fostul premier Sorin Grindeanu. Din iunie 2017 a fost numit președinte al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale a Uraniului – CNU.

Acţionarii Nuclearelectrica au ales, la propunerea acționarului majoritar – Ministerul Energiei, astăzi, 24 august, şase membri în Consiliul de Administraţiei cu mandate provizorii de patru luni, începând cu data de 27 august, potrivit unui raport remis de SNN Bursei de Valori Bucureşti. Cei şase noi membri ai CA sunt: Iulian-Robert Tudorache, Anton Cristian-Romulus, Gențea Cristian, Elena Popescu, Cezarina-Roxana Banică şi Mirel-Alexandru Marcu. Sebastian Gabriel Tcaciuc rămâne pe poziție, mandatul său expirând în data de 23 decembrie 2017.

Citește și: Încă 4 luni cu administratori provizorii la Nuclearelectrica. Un CA cu mandat de 4 ani în 2018. Ministrul Energiei caută compania de recrutare

Fondul Proprietatea acuză Ministerul Energiei pentru „intervențiile nocive”. Acționarul minoritar al SNN dezabrobă provizoratul și eliminarea obligațiilor cheie pentru membrii CA!

Citește și: „Războiul” acționarilor se extinde de la Hidroelectrica la Nuclearelectrica. Fondul Proprietatea acuză Ministerul Energiei pentru „intervențiile nocive”. Dezabrobă provizoratul și eliminarea obligațiilor cheie pentru membrii CA!

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *