Încă 4 luni cu administratori provizorii la Nuclearelectrica. Un CA cu mandat de 4 ani în 2018. Ministrul Energiei caută compania de recrutare  

Publicat pe Categorii Energie, Hidro si nucleara, Semnal
Prima Pagina Energie Hidro si nucleara Încă 4 luni cu administratori provizorii la Nuclearelectrica. Un CA cu mandat de 4 ani în 2018. Ministrul Energiei caută compania de recrutare  

Încă 4 luni de provizorat la Nuclearelectrica. Ministerul Energiei, în calitate de acționar majoritar, ce deține 82,4959 din acțiunile SNN, propune spre aprobare în Adunarea Generala Ordinară a Acționarilor  din  24.08.2017, șase administratori provizorii pentru 4 luni. Sunt preferați, în continuare: Iulian-Robert Tudorache, Secretar de Stat în Ministerul Energiei, în calitate de Președinte; Cristian-Romulus Anton – fost consilier în cadrul Ministerului Economiei, care era condus de Daniel Chițoiu; Elena Popescu – Director General Ministerul Energiei și Cristian Gențea – președinte PSD Piteşti, director adjunct pe Securitate Nucleară, la Sucursala Cercetări Nucleare Pitești.

Noile propuneri ale acționarului majoritar sunt Roxana Bănică – Director Adjunct Direcția Coordonare Politici și Programe din cadrul Secretariatului General al Guvernului și Alexandru Mirel Marcu – Director Producție la SC Seven Hills SRL.

Călin Radu Vilt este propunerea din partea acționarului minoritar pentru CA SNN. Vilt este consilier științific onorofic la CNR-CME, implicat în mod activ în coordonarea și implementarea de programe smart grids. A deținut funcții de conducere în cadrul Transelectrica, unde a fost și membru în Consiliul de Supraveghere, și în compania SMART.

Se așteaptă ca în mandatul acestui CS provizoriu să se aprobe și să demareze retehnologizarea Unității 1 a CNE Cernavodă, un proiect pe cât de important, pe atât de necesar pentru Nuclearelectrica.

În ședința programată pentru data de 24 august, se mai solicită aprobarea acționarilor pentru revocarea următorilor membri ai CA, pe motiv că le expiră mandatele: Ionuț Mișa, Eva Georgeta Andreas, Cristian-Romulus Anton, Cristian Gențea, Iulian-Robert Tudorache și Elena Popescu. Ionuț Mișa a demisionat din CA Nuclearelectrica la începutul lunii iulie, ca urmare a numirii acestuia în funcția de Ministru al Finanțelor Publice. Iar, Florin-Constantin Tătar a fost revocat din calitatea de membru provizoriu al CA, după o lună și jumătate de la numire, și înlocuit cu Elena Popescu, Director  în cadrul Ministerului Energiei. Remarcăm că acționarul majoritar a renunțat și la Eva Georgeta Andreas, fostă consilieră pe relaţii externe a fostului premier Sorin Grindeanu pe vremea când acesta era preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Ministerul Energiei a demarat procedura pentru selecția administratorilor,cu mandate de 4 ani, conform OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă. Ministrul Energiei, Toma Petcu, a anunțat că a realizat caietele de sarcini și urmează săptămâna aceasta să le publice pe SEAP pentru achiziția unei companii de recrutare. „Actualele CA și CS de la companii sunt provizorii. Noi am realizat caietele de sarcini și urmează săptămâna aceasta să le urcăm pe SEAP pentru achiziția unei companii de recrutare ca să putem să alegem, conform Ordonaței privind guvernanța corporativă, administratorii și supraveghetorii în companii”, a afirmat Petcu.

Acționarii vor fi solitați să aprobe indemnizația fixă brută lunară pentru membrii provizorii ai Consiliului de Administratie la nivelul a două medii pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar în activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasă conform clasificației activităților din economia națională, comunicat de Institutul Național de Statistică anterior numirii.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *