Contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență, neschimbată în 2016

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență, neschimbată în 2016

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a decis să păstreze contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență în 2016 la același nivel din 2015.

Prin aplicarea prevederilor Metodologiei de determinare și monitorizare a contribuției pentru cogenerarea de înaltă eficiență, aprobate prin Ordinul ANRE nr. 117/2013, a rezultat că valoarea contribuției pentru cogenerarea de înaltă eficiență începând cu data de 1 ianuarie 2016 se păstrează la nivelul aprobat prin Ordinul ANRE nr. 94/2015, de 0,01582 lei/kWh, exclusiv TVA., potrivit unei Note a Autorității.

Contribuţia pentru cogenerarea de înaltă eficienţă reprezintă o sumă datorată lunar de fiecare consumator de energie electrică, pentru promovarea și dezvoltarea producerii de energie în sistem de cogenerare de înaltă eficiență, în scopul creșterii eficienței energetice și al îmbunătățirii securității alimentării cu energie, pe piața de energie din România. Consumatorii de energie electrică sunt plătitori de contribuţie pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, prin furnizorii lor de energie electrică.

În baza prevederilor art. 12 din H.G. nr. 1215/2009 privind stabilirea criteriilor și a condițiilor necesare implementării schemei de sprijin pentru promovarea cogenerării de înaltă eficiență pe baza cererii de energie termică utilă, cu modificările ulterioare, ANRE stabilește anual contribuția pentru cogenerare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență, neschimbată în 2016”

  1. De ce trebuie sa plateasca cosumatorii deenergie elctrica aceasta „contributie de cogenerare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.