Corina Popescu, CEO: În această perioadă dificilă, am constatat consolidarea pozițiilor unor investitori instituționali în linie cu strategia Grupului Electrica

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Info Bursier, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Corina Popescu, CEO: În această perioadă dificilă, am constatat consolidarea pozițiilor unor investitori instituționali în linie cu strategia Grupului Electrica
  • Acționarii au aprobat un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,7248 lei, data plății fiind 26 iunie 2020

Decizie finală la Electrica: Valoarea totală a dividendelor brute, aprobată de acționari, este în sumă de 246.108.017 RON, valoarea dividendului brut pe acțiune –  0,7248 RON, data stabilită pentru plata dividendelor fiind 26 iunie 2020. Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor (AGOA) Electrica a aprobat propunerea Consiliului de Administrație privind repartizarea profitului net al exercițiului financiar 2019.

De asemenea, acționarii au aprobat bugetul de venituri și cheltuieli aferent exercițiului financiar 2020 și situațiile financiare anuale pentru exercițiul financiar încheiat la 31 decembrie 2019, atât la nivel consolidat, cât și la nivel individual.

“În circumstanțele excepționale create de pandemia Covid-19, continuăm să ne respectăm angajamentele atât față de clienți, cât și de acționari. Propunerea de distribuire de dividende reflectă performanțele companiei în anul 2019 și este în linie cu nivelul de randament al dividendului cu care i-am obișnuit pe acționarii noștri. Electrica rămâne una dintre companiile în care investitorii au în continuare încredere, în ciuda volatilității înregistrate de piața de capital. Chiar în această perioadă dificilă, am constatat consolidarea pozițiilor unor investitori instituționali, care în mod tradițional au o strategie de investire pe termen mediu și lung, în linie cu strategia Grupului. Monitorizăm în permanență contextul național și internațional, precum și performanța financiară și lichiditatea companiilor din Grup pentru a limita orice riscuri potențiale și suntem pregătiți să răspundem, în cel mai scurt timp, situațiilor generate de evoluția crizei”, a declarat Corina Popescu, Director General Electrica SA.

Acționarii Electrica au aprobat, totodată, alegerea lui Iulian Cristian Bosoancă în calitate de nou membru al Consiliului de Administrație pentru ocuparea poziției vacante, în urma renunțării la mandat a administratorului neindependent Niculae Havrileț. Durata mandatului administratorului ales va fi egală cu perioada care a rămas până la expirarea mandatului aferent poziției vacante, respectiv pâna la 27 aprilie 2022.

Electrica SA informează acţionarii, investitorii şi publicul că raportul anual aferent anului 2019 va fi disponibil începând cu data de 30 aprilie 2020.

Toate companiile din cadrul Grupului Electrica au adoptat un plan de măsuri speciale pentru buna desfășurare a operațiunilor și asigurarea continuității în alimentarea cu energie electrică, în contextul pandemiei de Coronavirus (Covid-19). Planul de reziliență existent la nivel de Grup a fost actualizat cu promptitudine pentru a răspunde situației excepționale de la nivel național.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.