Corina Popescu, CEO Transelectrica, la raport în Parlament: Capitala s-a dezvoltat foarte mult, se impune o a patra stație electrică de transformare. Se anchetează  investiții și achiziții din anii trecuți

Publicat pe Categorii Esential, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Corina Popescu, CEO Transelectrica, la raport în Parlament: Capitala s-a dezvoltat foarte mult, se impune o a patra stație electrică de transformare. Se anchetează  investiții și achiziții din anii trecuți

Bucureștiul s-a dezvoltat foarte mult, a crescut consumul de energie. Se impune o a patra stație de transformare pentru a asigura siguranța în alimentare pentru bucureșteni, a afirmat Corina Popescu, director general executiv Transelectrica, invitată la audieri al Comisia parlamentară de anchetă a ANRE, pentru a prezenta situația stației în care s-au produs două avarii la un interval scurt de timp, precum și a investițiilor, activității de mentenanță la Transelectrica.

Stația electrică de transformare 220/110/10 kV Fundeni la care s-a produs a doua avarie, miercuri seara, care a lasat multe cartiere din București fără electricitate, a fost retehnologizată integral în 2007, a comunicat Popescu, cu precizarea că lucrările de mententanță au fost făcute în ultimii trei ani la un nivel foarte scăzut, lucru care se va schimba complet. Transelectrica are trei stații electrice în Bucuresti: Fundeni, București Sud, care sunt retehnologizare, și Domnești, care intră în proces de retehnologizare (a fost semnat contractul).

Directorul general executiv al Transelecrica le-a spus parlamentarilor că s-au decis 3 categorii de măsuri: pe termen scurt, se vor realiza lucrări de mentenanță pentru toate echipamentele stației Fundeni, în week-enduri,ca să nu fie afectați consumatori; se va modifica schema de funcționare a stațiilor, precum și necesitatea de a avea în București o nouă stație de transformare.

La întrebarea adresată de deputatul liberal Lucian Bode daca sunt anchete în desfășurare la Transelectrica, Corina Popescu a admis, precizând: se desfășoară anchete de către „diverse organe ale statului” cu privire la realizarea unor lucrări de investiții și achiziții efectuate în anii trecuti.

Citește și: A doua avarie în stația Fundeni. Defecțiune la întrerupătorul de 220 KV


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *