A doua avarie în stația Fundeni. Defecțiune la întrerupătorul de 220 KV

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica A doua avarie în stația Fundeni. Defecțiune la întrerupătorul de 220 KV

Ultima oră: Transelectrica comunică, în această dimineață, că avaria înregistrată miercuri după-amiază în Staţia electrică de transformare 220/110/10 kV Fundeni a fost cauzată de defectarea unor elemente din dispozitivul de acţionare al întrerupătorului de 220 kV şi din circuitele secundare aferente autotransformatorului. Defecţiunea a fost remediată în jurul orei 0.00, revenindu-se la schema de alimentare normală.

Miercuri, 1 noiembrie, la ora 16:40, s-a înregistrat o avarie în rețeaua Transelectrica, în stația electrică 220/ 110/ 10 kV Fundeni, ce a  afectat alimentarea unor stații de transformare operate de E-Distribuție Muntenia în partea de nord și de est a Bucureștiului. Cauza care a condus la apariția acestei avarii este în analiză, au transmis reprezentanții Transelectrica.

Toți consumatorii afectați de pana de curent au fost realimentați până la ora 17:40, a comunicat Transelectrica.

În aceeași stație electrică a mai avut loc o avarie în data de 21 octombrie, generată de deteriorarea unui echipament de înaltă tensiune (reductor de curent de 110 kV), în urma căreia cartierele bucureștene Obor și Fundeni, precum și o parte din localitățile Otopeni, Afumați și Fundeni au rămas fără energie electrică. Echipele de intervenție Transelectrica și SMART au înlocuit comple echipament deteriorate, iar reductorul de curent avariat este supus unei expertize tehnice amănunțite pentru a fi identificată cauza care a dus la producerea incidentului. De asemenea, sunt verificate toate echipamentele similare aflate în exploatare, potrivit Transelectrica.

Citește și: Avarie în stația electrică Fundeni. Cauza: un reductor deteriorat. Consumatorii afectați, realimentați în max. 20 de minute. Popescu, Transelectrica: Funcţionarea sistemului nu a fost pusă în pericol


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *