Cosmin Ghiță, Director General: Includerea SNN în indicii furnizorului global FTSE Russell, cea mai avantajoasă poziționare în piața de capital

Publicat pe Categorii Business, Esential, Hidro si nucleara, Info Bursier, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Cosmin Ghiță, Director General: Includerea SNN în indicii furnizorului global FTSE Russell, cea mai avantajoasă poziționare în piața de capital

“Prezența puternică pe piața de capital, responsabilitatea pentru dezvoltare, sunt avantaje nete de creștere ale SNN și ale investitorilor săi”

S.N. Nuclearelectrica anunță că a fost inclusa în indicii furnizorului global de indici FTSE Russell în contextul trecerii pieței de capital din România de la statutul de Piață de Frontieră la statutul de Piață Emergentă Secundară,  începând cu data de 21 septembrie 2020. Includerea SNN în indicele FTSE Russell reprezintă de departe cea mai avantajoasă poziționare în piața de capital a SNN, declară Cosmin Ghiță, Director General al Nuclearelectrica.

Ca urmare a includerii SNN în indicii de piață emergentă ai FTSE Russell, acțiunile companiei vor fi incluse în următorii indici ai furnizorului global: FTSE Global All-Cap, FTSE Global Total-Cap, FTSE Global Small Cap, FTSE Emerging Index și FTSE Emerging All Cap Index.

“Includerea SNN în indicele FTSE Russell reprezintă de departe cea mai avantajoasă poziționare în piața de capital a SNN, un deziderat al companiei de valorificare și atragere de noi investitori, de fructificare a rezultatelor sale și a evoluției din ultimii ani pe piața de capital, cunoscut fiind faptul că includerea în indicii de piața emergenta este elocventă pentru o valoare totală de piață a companiilor mult mai mare decât cea aferentă pieței de frontieră. Includerea în indicii de piață emergentă ai FTSE Russell vine dupa un proces de evaluare de un an și valorifică importanța acordată de investitori SNN. Eforturile echipei SNN sunt astăzi răsplătite, iar compania își va continua strategia de dezvoltare. Cu siguranță, acest moment istoric, din care facem parte direct, va oferi noi oportunități de creștere, noi fonduri atrase și, în esență, trebuie să funcționeze ca un puternic factor motivant și pentru alți emitenți. Eforturile BVB trebuie susținute pentru că valoarea unei piețe de capital este dată de valoarea emitenților săi ”, afirmă Cosmin Ghiță, Director General SNN

Energia nucleară reprezinta prin raportare la noile politici energetice europene și globale o parte esențială a mixului energetic al decarbonizării. Proiectele majore de investiții ale SNN, Retehnologizarea Unității 1, extinderea capacității nuclearo-electrice actuale, Instalația de Detritiere, producerea de Cobalt 60 sunt strategic dezvoltate pentru a aducere creștere susținută pe termen lung companiei, se precizează într-un comunicat al Nuclearelectrica.

‘SNN și energia nucleara vor fi o prezență pe termen lung, strategic, la nivel național, furnizând o parte din producție în condiții de respectare a condițiilor de mediu și la nivelul pieței de capital, oferind o investiție rentabilă. Prezența puternică pe piața de capital, responsabilitatea pentru dezvoltare sunt avantaje nete de creștere ale SNN și ale investitorilor săi”, a precizat Cosmin Ghiță.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *