Costurile lunare cu factura la energie ar putea fi reduse cu până la 30% cu aplicația Renergia. Cu o condiție: să se aplice măsuri de eficiență energetică

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Esential, Info Bursier, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Esential Costurile lunare cu factura la energie ar putea fi reduse cu până la 30% cu aplicația Renergia. Cu o condiție: să se aplice măsuri de eficiență energetică
  • Renergia este singura aplicație din Europa care permite realizarea unei radiografii complexe a amprentei de carbon în sectorul rezidențial
  • Aplicația se adresează tuturor consumatorilor rezidențiali de energie și este disponibilă în Google Play și AppStore în mod gratuit

Costurile lunare cu factura la energie (electrică și termică) ar putea fi reduse cu până la 30% prin utilizarea aplicației Renergia atunci când sunt puse în aplicare măsurile de eficiență energetică recomandate. Reducerea facturilor depinde și de configurația echipamentelor din gospodărie şi, în special, de nivelul de izolare termică a locuinței.

Energy Advisor, primul start-up afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansează Renergia, prima aplicație mobilă din România care eficientizează consumul de energie și reduce costurile facturilor la energie.

Inovația, unicitatea și potențialul aplicației sunt recunoscute deja la nivel internațional, Energy Advisor, cu Renergia, fiind singurul start-up din România invitat la summit-ul COP28, Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice, cel mai mare și mai important eveniment din lume în domeniul schimbărilor climatice.

Renergia, care este, totodată, și prima aplicație de sustenabilitate lansată în România, analizează consumul de energie în gospodărie și generează o estimare a costurilor lunare și anuale aferente și oferă date despre potențialul de economisire la energia electrică și termică. Analiza realizată de Renergia are la bază un algoritm inovativ, ce îmbină concepte de statistică și probabilistică cu algoritmi avansați, asistați de inteligență artificială.

Algoritmul proprietar Renergia este antrenat să detecteze valori aberante și să realizeze predicții precise ale consumului energetic, folosindu-se de o serie de informații de bază. Acest instrument inovator estimează consumul de energie electrică și termică, generând, în același timp, planuri personalizate de eficiență energetică pentru utilizatori.

Amprenta de carbon a unei gospodării din România: peste 2.200 de kg de CO2 / an

Aplicația Renergia poate fi utilizată și pentru face o radiografie complexă a amprentei de carbon în sectorul rezidențial. În prezent, amprenta de carbon medie a unei gospodării din România, raportată la consumul de energie finală (electrică și termică) depășește 2.200 de kg de CO2 / an.

„Abordarea propusă de Renergia este inovativă şi unică. Astăzi nu există o abordare similară nici în România şi nici la nivel întregii Europe. În configurarea aplicației, am pornit de la ideea că ce nu putem măsura, nu putem îmbunătăți. De aici, componenta foarte importantă a stabilirii amprentei de carbon, pe lângă cea a eficientizării consumului de energie și a reducerii costurilor facturilor”, spune Dr. Ing. Alexandru Mureșan, CEO Renergia, menționând că, în România, risipa de energie este enormă, iar implementarea măsurilor de eficiență energetică şi utilizarea de surse regenerabile trebuie încurajate pentru că, pe de-o parte, ne vor crește reziliența, prin reducerea dependenței față de sursele centralizate, iar pe de altă parte vor crește gradul de confort al românilor în propriile gospodării.

Renergia permite utilizatorilor dimensionarea sistemelor fotovoltaice

Unicitatea aplicației vine și din principiul one-stop-shop, în sensul că Renergia educă, arată românilor cum să își reducă facturile şi să își producă propria energie utilizând un tool de dimensionare pentru sistemele fotovoltaice.

„Tool-ul de dimensionare estimativă a sistemelor fotovoltaice este dedicat exclusiv gospodăriilor, dar conceptul implică şi parteneriate B2B. Avem un contract cadru semnat cu un instalator autorizat de sisteme fotovoltaice care oferă consultanță utilizatorilor Renergia şi servicii de instalare la cheie. În paralel, discutăm, pe mai multe planuri, cu instituții financiare care pot oferi credite verzi utilizatorilor finali, pentru instalarea de astfel de tehnologii”, spune Dr. Ing. Dacian Jurj, COO Renergia.

Practic, Renergia oferă un canal de distribuție nou atât pentru furnizorii de sisteme fotovoltaice, cât și pentru instituțiile financiare cu portofolii verzi.

Aplicația Renergia se adresează tuturor consumatorilor rezidențiali de energie și este disponibilă în Google Play și AppStore în mod gratuit.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “Costurile lunare cu factura la energie ar putea fi reduse cu până la 30% cu aplicația Renergia. Cu o condiție: să se aplice măsuri de eficiență energetică”

  1. Chestia asta cu salvarea planetei cu reducerea codoiului mi-se pare o manipulare foarte abila . Hai sa reducem codoiul dar nu se uita nimeni la ce se intampla cu toate CHIMICALELE introduse in pamant , in mancare , in apa . Nimeni NU VEDE cum se distrug PADURILE . Ma gandesc ca padurile alea aveau si el un ROL in ecosistem . Avem initradevar o problema cu poluarea si sigur trebuie sa facem ceva ,dar se merge doar pe directia care aduce profit cat mai mult ,fara sa ne uitam CINE SUNT CEI ARE ADUC PAGUBELE CELEMAI MARI ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *