Credit sindicalizat de 600 milioane dolari pentru Rompetrol

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Credit sindicalizat de 600 milioane dolari pentru Rompetrol

Grupul KMG International a semnat o facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de 531,8 milioane de dolari, cu posibilitatea de majorare până la 600 milioane de dolari. Creditul va fi utilizat de companiile din cadrul KMG International – Rompetrol Rafinare (operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari și Vega Ploiești), Rompetrol Downstream (divizia de retail – benzinării Rompetrol, depozite de carburanți) și KMG Rompetrol (divizia de management a Grupului în România) – pentru finanțarea capitalului de lucru și pentru susținerea strategiei de extindere a activității comerciale, inclusiv pentru refinanțarea împrumutului sindicalizat existent, în valoare de  435 milioane de dolari.

Banca Comercială Română a acționat în calitate de coordonator, aranjor principal mandatat, Bookrunner, agent de documentație, garanții și creditor, alături de  următoarele bănci: ING Bank N.V. prin ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala București, Raiffeisen Bank S.A. și UniCredit Bank S.A. în calitate de Aranjori Principali Mandatati și creditori, Alpha Bank România S.A, în calitate de aranjor și creditor, precum și Garanti Bank S.A și OTP Bank România S.A, în calitate de creditori.

Facilitatea sindicalizată este garantată de către KMG International N.V. și va fi utilizată de entitățile din România ale Grupului KMG International pentru finanțarea nevoilor de capital de lucru și pentru refinanțarea împrumutului sindicalizat existent, semnat inițial în anul 2015. Documentația prevede, de asemenea, o clauză de tip acordeon care va permite împrumutanților să acceseze noi fonduri de până la 600 milioane de dolari, în funcție de nevoile de finanțare necesare implementării strategiei de extindere a activității comerciale.

Instituțiile financiare creditoare au fost asistate de firma internațională de avocatură Clifford Chance, prin biroul său de la București, Clifford Chance Badea SPRL.

„KMG International/Rompetrol  are un rol strategic în securitatea energetică a României, cu obiective constante și oportunități de creștere pe plan regional și internațional. Rolul nostru este să susținem companiile care investesc în dezvoltarea angajaților,  care creează și susțin locuri de muncă cu valoare adaugată, prin modernizare, retehnologizare și diversificarea portofoliului de produse”, a declarat Manuela Trisnevschi, manager Departament Energie și Utilități, Corporate Coverage, BCR.

În România, KMG International operează rafinăriile Petromidia Năvodari (cea mai mare şi complexă unitate internă de prelucrare) şi Vega Ploieşti (unic producător de bitum şi hexan în România), dar şi singura divizie de petrochimie. La acestea, se adaugă o amplă reţea de distribuţie carburanţi în regiunea Mării Negre, atât prin subsidiarele Grupului (România, Republica Moldova, Bulgaria şi Georgia), cât şi prin diverşi parteneri din regiunea Europei Centrale şi de Est (Turcia, Serbia sau Grecia).


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *