Administratorii Oil Terminal vor să-și prelungească mandatele. Cer aprobarea acționarilor

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Administratorii Oil Terminal vor să-și prelungească mandatele. Cer aprobarea acționarilor

Provizorat este cuvântul de ordine la companiile energetice din subordinea Ministerului Energiei. De câteva luni, administratori și supraveghetori provizorii au fost numiți să poarte de grijă celor mai importante societăți din energie, unii dintre aceștia renunțând la mandat după o lună, două…

La Oil Terminal, administratorii au fost numiți pe 4 luni, până la data de 9 iulie, motiv pentru care CA propune acționarilor să aprobe în ședința AGEA din 19/20 iunie, prelungirea mandatului acestora până la numirea unor administratori în conformitate cu prevederile OUG 109/2011. Din CA fac parte: Gheorghe Cristian Florin – președinte, Costreie Toma Bogdan, Barbu Ionuț, Bectemir Hermina, Andrei Ovidiu Aurelian, Moise Nicoleta Mariana, SC STAAR Rating SRL.

În cazul Oil Terminal, este în vigoare o hotărâre judecătorească din decembrie 2016 a Tribunalului Constanța prin care se suspendă executarea hotărârii AGOA 7/10.10.2016, prin care au fost desemnați administratori conform OUG 109, până la soluționarea definitivă a acțiunii.

În condițiile date, CA propune ca acționarii să aprobe prelungirea duratei mandatului actualilor administratori provizorii până la numirea unor administratori în conformitate cu prevederile OUG 109, dar nu mai târziu de 09.03.2021.

Compania Oil Terminal Constanţa este controlată de Ministerul Energiei, care deţine 59,62% din acţiuni şi are aproape 1.000 de angajaţi. Aceasta a înregistrat în 2016 un profit net de 17 milioane lei şi o cifră de afaceri de 160,5 milioane lei, în urcare cu 16% faţă de anul anterior.

Societatea Oil Terminal, care operează cel mai mare terminal petrolier al României la Marea Neagră, este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 118,2 milioane lei (26,2 milioane euro).


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.