Cu aprobarea acționarilor, Transelectrica va merge pe mâna actualilor supraveghetori provizorii următorii 4 ani. Cine sunt, ce studii şi ce experienţă de muncă au cei 7 membri ai CS selectați pe lista scurtă

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Cu aprobarea acționarilor, Transelectrica va merge pe mâna actualilor supraveghetori provizorii următorii 4 ani. Cine sunt, ce studii şi ce experienţă de muncă au cei 7 membri ai CS selectați pe lista scurtă

Transelectrica a comunicat acționarilor săi Lista scurtă a candidaților selectați pentru ocuparea posturilor de membru în Consiliul de Supraveghere, transmisă de expertul independent ca urmare a finalizării selecției desfășurate în conformitate cu legislația aplicabilă.

Candidații selectați sunt actualii membri ai Consiliului de Supraveghere provizoriu, respectiv: Mihaela Popescu, Jean Valentin Comănescu, Adrian Goicea, Ciprian Constantin Dumitru, Mircea Staicu, Oleg Burlacu și Luiza Popescu.

Acționarii, convocați în AGOA în data de 28 septembrie 2020, să aprobe numirea membrilor Consiliului de Supraveghere al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” S.A. începând cu data de 30 septembrie 2020.

Citește și:

Cine sunt supraveghetorii selectați pe lista scurtă și ce experiență profesională au aceștia:

Mihaela Constantinovici are o vastă experiență managerială atât în sectorul privat, câtși în sectorul public, ocupând de-a lungul timpului o serie de poziții de top-management. Dinanul 2017 până în prezent, este membru în Consiliul de Administrațiela C.A.S.A. O.P.S.N.A.J. De asemenea, în perioada martie – noiembrie 2019, a mai ocupat poziția de Membru în Consiliul de Supraveghere al CNTEE Transelectrica.

Licențiată a Academiei de Studii Economice București, Facultatea de Management, şi a Facultății de Științe Juridice, Economice și Administrative, specializarea Drept Penal din cadrul Universităţii Spiru Haret, doamna Constantinovici a absolvit Cursul Postuniversitar Administrație Publică și Bună Guvernare la Universitatea Babeș-Bolyai în parteneriat cu Michigan State University și deține un Master în Științe Politice și Criminalistică. De asemenea, Mihaela Constantinovici a urmat mai multe cursuri în domeniile: Securitate Națională, Bună Guvernare și Diplomație.

Jean-Valentin Comănescu, de profesie economist, specializat în administrarea afacerilor. deține experiență atât în domeniul economico-financiar, cât și al achizițiilor și investițiilor publice. De asemenea, Comănescu deține titlul de inginer diplomat în management agroturistic.

În prezent, ocupă poziția de economist – achiziții publice în cadrul Regiei Autonome Registrul Auto Român, fiind totodată și membru al Consiliului de Supraveghere al CNTEE Transelectrica SA din noiembrie 2019. De mai bine de zece ani, Comănescu își desfășoară activitatea în cadrul Registrului Auto Român, unde derulează și monitorizează procese de achiziții și investiții, la nivelul întregii Regii. Și-a consolidat expertiza în domeniul achizițiilor publice prin numeroase cursuri de specializare și perfecționare absolvite în perioada 2013-2018. De asemenea, domnul Comănescu șia extins aptitudinile profesionale, urmând cursurile unui program de pregătire în domeniul auditului public intern (2008).

Licențiat al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității „Nicolae Titulescu“ din București (2014-2017) și al Facultății de Management Agroturistic, profilul Inginerie Economică, specializarea Inginerie și Management în Alimentație Publică și Agroturism din cadrul Universității „Bioterra“ din București (2004-2009), Comănescu a absolvit studii postuniversitare aprofundate în domeniul economic (Facultatea Finanțe – Contabilitate, Specializarea Finanțe Publice și Politici Fiscale Naționale și Comunitare, din cadrul Universității „Nicolae Titulescu“ – 2009-2011), precum și în domeniul tehnic (Facultatea Știința și Ingineria Materialelor – Specializarea Procesarea materialelor metalice prin procedee speciale, din cadrul Universității Politehnica București – 2009-2011).

Adrian Goicea are o vastă experiență în domeniul energiei, ocupă din 2006 funcția de Director al unei societăți de consultanță în domeniul energiei, conducând de-a lungul carierei diferite proiecte de țară pentru România printre care și proiectul-mamut al Iberdrola Renovables (1200 de MW), dar și diferite proiecte de dezvoltare pentru energia eoliană în România. În perioada 2001 – 2003, Adrian Goicea a ocupat funcția de Director General al OPCOM SA, filiala CNTEE Transelectrica SA, promovând societatea în cadrul asociațiilor international ale burselor și operatorilor piețelor de energie, APEX (la nivel mondial) și EUROPEX (la nivel European), contribuind la ridicarea prestigiului OPCOM la nivelul celor mai apreciate entități din domeniu. În perioada 1979 – 1985, Goicea a activat în domeniul diplomației, în funcția de Diplomat – Secretar II, fiind responsabil cu problemele economice și consulare în relația cu RPD Coreeană.

Este licențiat în economie, absolvind cursurile Academiei de Științe Economice (1972-1977), urmând, de asemenea, cursuri de specializare si perfecționare în domeniul contabilității și în cel al energiei regenerabile.

Ciprian Constantin Dumitru dețineexperiență managerială în domeniul privat, a avut

poziții diferite în organizații multinaționale. Începând cu 2015 este director general al Co. New Challenge Marketing Research, fiind activ anterior în managementul resurselor umane pentru diferite companii private.

A absolvit Facultatea de Drept a Universității Româno-Americane (2000), cursurile postuniversitare ale Academiei de Poliție A. I. Cuza, specialitatea „Relații internaționale”.

Mircea Cristian Staicu are o experiență solidă în domeniul administrației publice centrale. De-alungul timpului a ocupat mai multe poziții la nivel guvernamental: consilier personal al MinistruluiTransporturilor (iulie – decembrie 2016), Secretar General Adjunct în cadrul Ministerului Transporturilor șiInfrastructurii (octombrie 2010 – iunie 2012), Secretar General al Ministerul Culturii, Cultelor șiPatrimoniului Național (aprilie 2009-octombrie 2010), precum și cea de consilier personal al MinistruluiCulturii (decembrie 2008 – aprilie 2009).

Mircea Cristian Staicu a absolvit Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (2000), Facultatea de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității ”Dimitrie Cantemir”, specializarea Științe Juridice (2000), precum și cursurile programului de Masterat în Științe Politice și Comunicare Publică, din cadrul SNSPA.

Oleg Burlacu are o experiență solidă în domeniul juridic, consolidată încei peste 19 ani de activitate ca avocat și consilier juridic.În anul 2000 și-a început parcursul profesional din funcția de Consilier Juridic laBytel SRL (2000-2003), iar în 2003 a fost numit Director General la CONT LEXSRL, până în anul 2005. În perioada 2007-2014 a fost Avocat Coordonator la SCABurlacu și Asociații, iar din 2014 este Avocat Coordonator la SCPA Burlacu șiPartenerii.  Este doctorand în Drept Instituțional, Public și European și absolvent al cursurilor masterale de Științe Politice în cadrul Universității Titu Maiorescu din București. Licența a obținut-o la Facultatea de Drept din cadrul Universității București.

Luiza Popescu, experiență managerială în domeniul petrolului și gazelor natural. După o perioadă de 8 ani (2010-2018) în industria petrolieră din Emiratele Arabe Unite, în calitate de Manager de vânzări și dezvoltarea afacerilor – sectorul petrol, gaze și energie, Popescu ocupă în prezent funcția de Inginer Principal în cadrul societății ELCEN România.

A urmat cursurile unui program de masterat din cadrul Universității Politehnice București, precum și alte cursuri de specializare și formare profesională din mai multe țări cum ar fi: Elveția, Olanda, Cehia, Ontario, Canada, Franța, Danemarca Emiratele Arabe Unite și Anglia.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *