Cuplarea PZU din România și Bulgaria: lansare pe 27 octombrie, cu prima zi de livrare pe 28 octombrie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic Cuplarea PZU din România și Bulgaria: lansare pe 27 octombrie, cu prima zi de livrare pe 28 octombrie

Proiectul de cuplare a piețelor pentru ziua următoare din România și Bulgaria este pregătit pentru lansare în 27 octombrie 2021, cu prima zi de livrare pe 28 octombrie 2021, anunță OPCOM.

După finalizarea cu succes a tuturor activităților de testare, lansarea Proiectului de cuplare a piețelor pentru ziua următoare din România și Bulgaria este reconfirmată pentru 27 octombrie 2021. Proiectul de cuplare a piețelor pentru ziua următoare din România și Bulgaria este format din OPEED-urile și OTS-urile din Bulgaria și România, respectiv IBEX EAD, OPCOM S.A., ESO EAD și CN Transelectrica S.A, și urmărește să integreze granite România-Bulgaria în Cuplarea unică a piețelor pentru ziua următoare (SDAC) conform prevederilor Regulamentului UE 2015/1222 CACM (linii directoare privind alocarea capacităților și gestionarea congestiilor), permițând alocarea implicită a capacității de transport transfrontaliere și a energiei electrice.

SDAC alocă capacitatea de transport transfrontalieră limitată în cel mai eficient mod prin cuplarea piețelor angro de energie electrică din diferite regiuni printr-un algoritm comun, ținând cont simultan de constrângerile de transport transfrontalier, maximizând astfel bunăstarea socială. Scopul SDAC este de a crea o piață de energie pan-europeană unică transfrontalieră pentru ziua următoare. O piață pentru ziua următoare integrată crește eficiența generală a tranzacționării prin promovarea concurenței efective, creșterea lichidității și permiterea unei utilizări mai eficiente a resurselor de producere în întreaga Europă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *