Daniela Lulache rămâne la șefia Nuclearelectrica încă 4 luni pentru a asigura o tranziție responsabilă care să nu afecteze activitatea companiei

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Daniela Lulache rămâne la șefia Nuclearelectrica încă 4 luni pentru a asigura o tranziție responsabilă care să nu afecteze activitatea companiei

Acționarii și investitorii  au fost informați, printr-un raport transmis Bursei de Valori București de decizia Consiliului de Administrație, care a aprobat, cu unanimitate de voturi (cu abținerea de la vot a membrului Consiliului de Administrație care îndeplinește simultan și funcția de Director General), prelungirea mandatului de Director General al doamnei Daniela Lulache pe o perioadă de 4 luni, începând cu data de 01.05.2017. Este un mandat provizoriu, având în vedere că mandatul actual al directorului general va expira la data de 30.04.2017. Decizia CA a fost adoptată în data de 11.04.2017 și acceptată de Directorul General în data de 13.04.2017.

SNN este administrată în sistem unitar, conducerea executivă fiind delegată unui singur administrator executiv. Așadar, în cazul SNN, spre deosebire de sistemul dualist, conducerea executivă nu mai poate fi asigurată în întregime în cazul expirării mandatului singurului administrator executiv, se precizează în raportul transmis BVB.

Totodată, se specifică că decizia Consiliulului de Administratie a fost adoptată în conformitate cu legislația aplicabilă și reprezintă o măsură diligentă de asigurare a continuității funcției de conducere executivă pe perioada provizorie, până la organizarea unei proceduri de selecție în conformitate cu prevederile OUG 109/2011 cu modificarile și completările ulterioare,  având în vedere că SNN, prin specificul unui producător nuclear, are nevoie în permanență de continuitatea proceselor și activităților, continuitate care reprezintă un standard internațional în domeniu și este evaluat ca atare.

De asemenea, a fost avută în vedere decizia Ministerului Energiei de nominalizare a unor administratori doar pentru un mandat provizoriu pe o perioadă de 4 luni, situație în care autoritatea tutelară trebuie să deruleze în perioada următoare o procedură de recrutare și selectie a unor administratori pentru un mandat întreg de 4 ani, iar Consiliul de Administrație să deruleze o procedură de recrutare și selecție pentru poziția de director general pentru un mandat întreg de 4 ani.

Reprezentanții CA atrag atenția că la nivelul unui producător nuclear există în permanență procese și activități a căror întrerupere și/sau întârziere din cauze administrative poate produce disfuncționalități în fluxurile constante de activitate, aspect nepermis în activitatea curentă a unui operator nuclear, asigurarea funcției decizionale executive fiind esențială în ierarhia decizională a unui producător nuclear. Mai mult, în cazul proiectului Unităților 3 și 4, pe fondul intenției Ministerului Energiei de  accelerare a procesului de negociere, Consiliul de Administrație a considerat cu atât mai mult necesară aprobarea unui provizorat de 4 luni în cazul Directorului General al SNN, acesta fiind membru titular în Comisia de negociere a proiectului și cunoscând foarte bine întreg procesul de negociere și particularitățile proiectului, de la momentul lansării Strategiei de continuare a Unităților 3 și 4 CNE Cernavodă, în anul 2014, asigurarea continuității în acest proces fiind de asemenea esențială.

Acualul CA mai justifică decizia luată în vederea facilitării perioadei de tranziție și transfer al complexității proceselor și activităților nucleare de la cea actuala la noua conducere administrative și executivă selectată în conformitate cu OUG 109/2011. Decizia a avut la bază raportul de evaluare al conducerii executive actuale, rezultatele operaționale și financiare și gradul de îndeplinire a indicatorilor de performanță asumați prin Contractul de mandat, având în vedere complexitatea provocărilor externe.

CA ia în considerare și faptul că măsura privind asigurarea continuității funcției executive pe perioada provizorie de 4 luni, suficientă pentru realizarea unei tranziții responsabile, poate fi acceptată sau nu de noul Consiliu de Administrație ce urmează a fi numit provizoriu pentru aceeași perioadă de 4 luni în Adunarea Generala a Acționarilor SNN din data de 24.04.2017, conform punctului de pe ordinea de zi a convocatorului completat.

Ministerul Energiei a transmis propunerile sale pentru CA pentru a fi prezentate acționarilor. Pe lista publicată pe site-ul Nuclearelectrica apar următorii candidați: Andreaș Eva-Georgeta,  Anton Cristian-Romulus, Gentea Cristian, Lulache Daniela, Misa Ionut,  Stănescu Nicolae Bogdan Codruț,  Tatar Florin-Constantin și Tudorache Iulian-Robert.

Citește și: Provizorat și la SNN. Ministerul Energiei a propus membrii CA pentru 4 luni: doi secretari de stat, șefa Biroului externe din SGG, un fost consilier al lui Chițoiu. Rămân pe poziție Lulache și Sănescu

Asigurarea continuității manageriale pentru a nu afecta activitatea din cadrul companiei este competența Consiliului de Administratie, iar membrii acestuia înțeleg să își asume responsabilitatea și pentru procesul de tranziție anterior menționat, se concluzionează în raportul transmis BVB.

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *