Date Transelectrica la 9 luni: Consumul intern de energie a crescut cu 6%, producția cu 8,2%

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Date Transelectrica la 9 luni: Consumul intern de energie a crescut cu 6%, producția cu 8,2%

Consumul intern net de energie a crescut cu 6%, iar producția netă de energie cu 8,2%, potrivit datelor Transelectrica, care prezintă o analiză a evoluției componentelor balanței energetice în perioada ianuarie – septembrie 2021 față de aceeași perioadă a anului precedent. Compania precizează că valorile nu includ consumul aferent serviciilor proprii din centralele de producere energie electrică, iar valoarea consumului net include pierderile din rețelele de transport și distribuție precum și consumul pompelor din stațiile hidro cu acumulare prin pompaj

Schimburile fizice transfrontaliere de export înregistrează în primele 9L 2021 o diminuare cu 6% față de perioada similară din anul 2020, iar fluxurile transfrontaliere de import au înregistrat scădere în procent de 20%.

În structura mixului de producție, în perioada ianuarie – septembrie 2021 comparativ cu perioada similară a anului 2020, s-a înregistrat o scădere a componentei nuclear cu 1% și a componentei regenerabile cu 9%. Creșteri s-au înregistrat din surse hidro, în procent de 25% și din surse termo în procent de 9% .

Trnselectrica a analizat ponderile componentelor mixului de producție netă pentru intervalul ianuarie – septembrie 202: se observă că cea mai mare pondere 34% este reprezentată de componenta hidro urmată de componenta termo 33%, iar energia produsă din surse regenerabile și nucleară au o pondere de aproximativ 15% și respectiv 18%.

Puterea instalată în centralele pe surse termo a scăzut cu aproximativ 12,3%, de la 7.999 MW instalați la 30 septembrie 2020, la 7.016 MW instalați la 30 septembrie 2021. În perioada analizată puterea instalată pe surse regenerabile a scăzut cu 0,3%.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *