De astăzi, Corina Popescu preia șefia „companiei sale de suflet”: “O mare provocare este să restructurăm grupul Electrica și să accelerăm procesul de transformare”

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal De astăzi, Corina Popescu preia șefia „companiei sale de suflet”: “O mare provocare este să restructurăm grupul Electrica și să accelerăm procesul de transformare”
  • Directorul General al Electrica este Speaker la Conferința anuală InvesTenergy din 20 noiembrie. Pentru detalii, intră pe Site-ul evenimentului: evenimente.investenergy.ro

„O mare provocare este să restructurăm grupul Electrica, care îmi doresc să ajungă la standardele jucătorilor europeni. Electrica este într-un proces de transformare, pe care trebuie să îl accelerăm, pentru a ocupa prima poziție în top”, ne-a declarat Corina Popescu, Director General.

Începând de astăzi, 1 noiembrie, Corina Popescu preia șefia Grupului Electrica, un jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice. Pentru a asigura continuitatea, Consiliul de Administrație a desemnat-o în calitate de director general provizoriu, pentru o periodă de un an sau până la numirea unui nou Director General, după ce Cătălin Stancu a decis să  renunțe, după 2 ani, să conducă compania.

Am întrebat-o pe Corina Popescu care sunt urgențele la Electrica. „În primul rând, accelerarea procesului de transformare organizațională și nu numai a companiei. Finalizarea negocierilor cu ANRE pentru următoarea perioadă de reglementare care să poziționeze corect compania, alinierea la procedurile din companiile de distribuție, finalizarea programului ambițios de investiții pentru acest an”, a precizat Directorul General al Electrica. Pentru 2018 a fost stabilit un plan de investiții  de 900 milioane lei, care să contribuie la fundamentarea performanței noastre operaționale și financiare pe termen lung.

Popescu preia conducerea Electrica, după ce a făcut parte din Consiliul de Administrație și a condus Societatea  de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica. Cunoaște foarte bine Electrica, pe care o consideră „compania sa de suflet”. „M-am format sub umbrela Electrica. Profesioniștii care au lucrat în această companie sunt cei care m-au îndrumat în primii ani ai carierei mele. Să mă întorc la Electrica, pe această poziție, este o onoare, dar și o mare provocare pentru mine”, spune Corina Popescu, care și-a început cariera profesională în cadrul Sucursalei de Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice București.

Domnia sa este un executiv de top cu o experiență impresionantă în domeniul energiei electrice și al gazelor naturale, care a condus și Transelectrica și a fost Secretar de Stat în Ministerul Energiei. Este Absolventă a Facultății de Energetică din cadrul Universității Politehnica București, specializarea Electroenergetică. Începând cu anul 2007, Georgeta Corina Popescu a trecut în sectorul privat, unde a ocupat funcții importante în cadrul Grupului E.ON România și al Grupului OMV.

Grupul Electrica oferă servicii la peste 3,6 milioane de clienți și are o arie de cuprindere națională – cu  organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru funizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice. Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

2 comentarii la “De astăzi, Corina Popescu preia șefia „companiei sale de suflet”: “O mare provocare este să restructurăm grupul Electrica și să accelerăm procesul de transformare””

  1. c stancu nu a “decis sa renunte” pus si simplu ci a fost foratat sa plece de directorii dinozauri din sucursale dar si din centrala.
    in conditiile astea, ce spune dna popescu despre “procesul de transfomare” e o gragara ieftina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *